Domáce müsli

katy - fotkakaty, 20. marca 2013
Domáce müsli
Foto: katy
5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vo veľkej miske si pomiešame ovsené vločky s maslom, medom, cukrom, orieškami (podľa vašej chuti), sušené ovocie tak isto podľa vašej chuti. Všetko poriadne vymiešame tak, aby to malo mierne "sypkú" konzistenciu. Potom dáme zapiecť asi na 15-20 minút ( tak dlho ako treba ) v podstate je to sušenie, takže nedávame príliž hrubú vrstvu na plech, aby sa nám to rovnomerne presušilo. Ja som to robila aj tak, že som ich pár krát vybrala z rúry a prehrabla vareškou aby som ich pootáčala. Potom už len nechať vychladnúť, zaliať mliečkom, alebo jogurtom a spapať.

    Domáce müsli - obrázok 1

Diskusia k receptu

tiginko
robievam si pečené müsli pravidelne, ale len 10 min na tých 180 st. a potom nechám vo vypnutej rúre vychladnúť. Ja by som sa bála, že mi to prihorí. To ovocie nemáš potom veľmi tvrdé? Ja ho radšej pridávam až po upečení. Rada ho robievam aj s čokoládou: roztopím maslo, v ňom med a po vypnutí do toho nalámem horkú vysokopercentnú čokoládu, miešam až kým sa nerozpustí a vločky tým zalejem a rozmiešam. Fotka je perfektná :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia