Foto: prhlavka
Rozmýšľala som čo s údeným tofu a na koniec z neho vznikol tento chutný recept, ktorý som už stihla pár krát zopakovať bo sa Zobraziť celý popisRozmýšľala som čo s údeným tofu a na koniec z neho vznikol tento chutný recept, ktorý som už stihla pár krát zopakovať bo sa doma ujal :D tak vyskúšajte či sa ujme aj u Vás :D.
porcie
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na asi 0,5mm kolieska do nádobky do ktorej potom pridáme soľ, mleté korenie a trošku oleja, rukou premiešame, aby sa koreniny a olej dostal/i na všetky zemiačiky. polovicou vyložíme plech.
- 2
nadrobno nakrájame cibuľku, a mrkvičku nakrájanú na tenučké kolieska. Cibuľku usmažíme do zlatista pridáme do nej nachystanú mrkvičku, osolíme,okoreníme, pridáme kari korenie (odporúčam veľmi to s ním nepreháňať) 2 krát medzi prsty úplne stačí. Trošku spolu s cibuľkou orestujeme.
- 3
Zemiačiky ktoré máme na plechu obložíme takto pripravenou mrkvičkou, na ňu na jemno nastrúhame údené tofu a najemno nakrájané čilli papričky rovnomerne a všetko zakryjeme zvyšnými zemiakmi. Pečieme cca 40 minút na 270 stupňov, záleží podľa typu rúry. Keď sa nám zemiačiky zdajú hotové mozzarellu nakrájame na kolieska a poukladáme na zemiačiky, osolíme, okoreníme a trošku polejeme sójovou omáčkou a vrátime do rúry na 5 minút a máme hotovo. P.S. mne zo zemiakov vytŕča pár kúskov suchej salámy, ale to len preto, že nám v chladničke pár kolečiek trčalo už dlho, tak som chcela aby sa zjedla :D fantázii sa medze nekladú, kľudne si pridajte aj Vy prípadne klobásu, ak mäsko musí byť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu