Foto: pupava
Nuda v kuchyni ma nebaví. Hranolky zo zemiakov sú klasika, ale čo tak nahradiť ich? Často ich nahrádzam mrkvou, petržlenom a cviklou, tentokrát som Zobraziť celý popisNuda v kuchyni ma nebaví. Hranolky zo zemiakov sú klasika, ale čo tak nahradiť ich? Často ich nahrádzam mrkvou, petržlenom a cviklou, tentokrát som sa rozhodla vyrobiť ich z kalerábu. Môžete ich pokojne použiť ako prílohu, ja som si k nim zmyslela komplet hlavné jedlo a je to vážne výborné!
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
Z uvedeného množstva surovín vám vyjdu približne dve porcie. Kaleráb ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na ľubovoľné útvary, skôr väčšie ako menšie. Môžeme prípadne prihodiť aj cesnak, pečený sa k tomu výborne hodí. všetko dáme na pekáč. Ošúpeme si tiež šampiňóny a pridáme ich na pekáč k hranolkám (pridáme ich celé).
- 2
Suroviny v pekáči posypeme čiernym korením, morskou soľou a bylinkami. Zalejeme olivovým olejom, prípadne iným obľúbeným olejom a všetko spolu poriadne premiešame. Dáme do trúby na polhodinku na 200 °C. Priebežne kontrolujeme a premiešavame.
- 3
Ako prílohu som si pripravila celkom obyčajný šalát, avšak chuťovo sa veľmi hodí. Môžete si ho prípadne urobiť aj k iným jedlám, je pomerne univerzálny. Šalát si premyjeme, nakrájame alebo natrháme na kúsky. Nakrájame paradajku a dáme k šalátu.Na menšie kúsky si pokrájame i sušené paradajky a všetko spolu zmiešame. Zakvapneme šťavou z citróna a ešte raz premiešame.
- 4
Môžeme podávať. Ja som ku koncu ešte posypala jedlo ľanovými semienkami, ale to už je na vás a vašej chuti :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a chrumkavosť závisí od toho, ako dlho budú v trúbe... niekedy sa mi podarí po polhodine vytiahnuť a sú ešte chrumkavé, niekedy na to trochu zabudnem, vyberiem o desať- pätnásť minút neskôr a už sú mäkkunké