
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

Maľovana roláda s kokosovou plnkou a čerešňami
Nedeľná a sviatočná maľovaná roláda je tu už viac krát , ale ja mám rada, ...

Domáce bezlepkové metrové rezy
Domáce keksy aj puding, všetko bez laktózy, vajec a lepku. Recept, na ktorý...

Pomarančovo-makový nepečený koláčik
Do plnky som použila iba 2 PL cukru, keďže datle sú prirodzene sladké......

Cuketové lievance bez mlieka
Ani nezbadáte, že v nich nie je mlieko. A deti nezbadajú, že je v...

Slíže zo Slovenského Grobu
Je to jedno z mojich veľmi obľubených jedál a jeho chuťou som nakazil aj praiteľov.

Pečený gnocchi vegan balíček
Konečne víkend a troška čas experimentovať s receptami... v časopise Food som objavila recept na gnocchi pečené...

Rýchliky alebo vaječná baba
Mlieko rozmiešame s vajcami, štipkou soli a múkou na hladké cestíčko. Vylejeme ho na dobre...

Syrové pagáčiky
V miske zmiešame múku, Heru, bryndzu (alebo Bambino), žĺtko a soľ. K týmto surovinám...

Cestovinový šalát po mojom
Blíži sa koniec roka- pre mnohých študentov stresujúce obdobie. Ja sa teda stresu bojím ako čert...

Zázvorový čajík s pomarančom
Pri prechladnutí, ale aj ako prevencia je tento liečivý koreň ideálny. Tento čaj patrí medzi...

Vegan žerbó rezy
Žerbó rezy boli pre mňa odjakživa pochúťkou, ktorá bola súčasťou našich Vianoc a Veľkej Noci....

Kyslá čínska polievka s vajcovou závarkou a s tofu
Táto polievka nie je tradičná čínska ostrokyslá polievka, ale je tiež veľmi chutná. Originál mnou...

Matchamisu podľa Alexandry Wagner
Matchamisu je chutná variácia na známy nepečený dezert tiramisu. Foodblogerka Alexandra Wagner ukáže, ako sa...

Španielska tortilla s klobásou
Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu...

Bravčové mäso na červenej repe s bulgurom
Celkom chutný mäsový obed vhodný aj pre bezmliečnu diétu s mojou obľúbenou červenou repou.

Nórsky lapskaus
Lapskaus patrí medzi typické nórske jedlá. Tvorí mäso, najčastejšie hovädzie, môže byť aj bravčové, a...

Ostružinový koláč
Máslo, cukr a vajíčko ušleháme do pěny, pak po částech střídavě přidáváme za stálého šlehání...

Pšenový nákyp s višňovým džemom
Tento nákyp odporúčam podávať s višňovým džemom, spolu s kokosom tvoria perfektnú kombináciu. Najlepšie, ...

Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok
U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné...

Rajčinová polievka s bezlepkovými krutónmi
Rýchla, zasýti a chutí dospelým aj deťom. Dobrá rajčinová polievka je jedlo, ktorému len málokto povie nie....

Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....

Domáci hummus
Cícer namočíme večer vopred. Po odstátí ho ďalší deň scedíme a opláchneme. Dáme do...

Sedliacka pečienka
Mám kamarátku, ktorá má celiakiu (neznášanlivosť lepku) našla som pár receptov, snáď jej pomôžu.

Ratatouille quiche
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu....