Foto: dorisa
Ďaľší receptík na spracovanie mrkvovej drte z odšťavovania, alebo nastúhanej mrkvy.
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g strúhaná(alebo drť) |
|
90 g |
|
90 g |
|
150 g |
|
1 KL(kopcovitá) |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
50 ml |
|
Na vrch: | |
1 pohár |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Mrkvu som použila už odšťavenú, teda drť.
-
2
Vajcia, cukor, vanilkový cukor, olej vymiešame spolu.
-
3
Pridáme celozrnnú múku, hrubú múku, sódu bicarbonu, zamiešame.
-
4
Pridáme mrkvovú drť a škoricu. Premiešame.
-
5
Cesto je hotové a nalejeme ho do tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30-35 minút.
-
6
Po upečení koláčik ozdobíme pokrájaným kompótom( jablkami) a zalejeme želatinou, ktorú sme pripravili podľa návodu( nie celú, len tak poliať)
-
7
Koláč ani nestihol prijať tú želatinu a už sme ho jedli:)
-
8
Doporučujem, je výborný. Dobrú chuť.
musím to zopakovať.