Mrkvový koláč so želatínou fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 30. októbra 2011
Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept)
Foto: dorisa

Ďaľší receptík na spracovanie mrkvovej drte z odšťavovania, alebo nastúhanej mrkvy.

8
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g strúhaná(alebo drť)
90 g
90 g
150 g
1 KL(kopcovitá)
1 ks
1 KL
2 ks
50 ml
Na vrch:
1 pohár
1 ks
1/4 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Mrkvu som použila už odšťavenú, teda drť.

    Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia, cukor, vanilkový cukor, olej vymiešame spolu.

    Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme celozrnnú múku, hrubú múku, sódu bicarbonu, zamiešame.

    Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mrkvovú drť a škoricu. Premiešame.

    Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto je hotové a nalejeme ho do tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30-35 minút.

    Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení koláčik ozdobíme pokrájaným kompótom( jablkami) a zalejeme želatinou, ktorú sme pripravili podľa návodu( nie celú, len tak poliať)

    Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláč ani nestihol prijať tú želatinu a už sme ho jedli:)

    Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Doporučujem, je výborný. Dobrú chuť.

    Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

elisticka
Vlasti musim skusit nevesticke ta ma rada taketo zdrave kolaciky.-)
vavan
super koláčik verím že aj vynikajúci už som robila raz mrkvovo orechový
musím to zopakovať.
evanaaa
Už ho mám uložený, viem, že bude dobrý, ale musím zas po dlhom čase odšťaviť mrkvu, len ja ju miešam s jablkom, možno by to spolu nebolo zlé. Drť som jedla len tak, ale čo som nevládala, som vyhodila, teraz by mala padnúť na úžitok.
dorisa
@evanaaa , Evka,možeš dať aj zmes jablka a mrkvy, odšťavenej, aj taký koláčik som robila, ale som ho nefotila. Alebo možeš odštavit mrkvu, a neskor jablká, ked si uchováš drť. Treba zužitkovať všetko, pokiaľ sa dá:) ďakujem za komentárik. @vavan , @akeber , aj Vám.