Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na krúžky. Pripravíme si ostatné suroviny.
-
2
V panvici rozohrejeme kúsok masla, pridáme jarnú cibuľku a krátko orestujeme.
-
3
Vývar, obe smotany a lyžičku horčice premiešame a prilejeme do panvice. Povaríme cca 5 minút a odstavíme. Keďže som použila slaný vývar z bujónu, omáčku som už nedochucovala.
-
4
Tofu osušíme, nakrájame a obalíme v solamyle, do ktorého sme pridali soľ a čierne korenie. Na troche oleja opražíme z oboch strán.
-
5
Zemiaky očistíme, nastrúhame, zlejeme prebytočnú vodu
-
6
a pridáme k ním jedno vajíčko. Premiešame. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom
-
7
Na panvici potretej olejom pečieme placky. Na miernom ohni som ich piekla z každej strany cca 5 minút. Z uvedeného množstva zemiakov som spravila 12 placiek.
-
8
Inšpirované receptom z časopisu Nejlepší recepty.
Diskusia k receptu