Viem, že tu je veľa slivkových koláčov, ale aj tak je každý trochu iný a keďže som zistila, že mám málo sliviek na dva Zobraziť celý popisViem, že tu je veľa slivkových koláčov, ale aj tak je každý trochu iný a keďže som zistila, že mám málo sliviek na dva plechy, urobila som ešte zavináče :-)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 125 ml |
|
| 100 m |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 400 ml |
|
| 400 ml |
|
| 3 PL |
|
| 2 KL |
|
|
|
|
| čokoplnka: | |
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| asi 0,5 dl |
|
| 3 PL |
|
| 3 KL |
|
| mrvenica: | |
| 1,5 dl |
|
| 0,5 dl |
|
| 1,0 dl |
|
| 0,5 dl |
|
| 2 KL |
|
| ďalej potrebujeme: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto som dala vymiesiť do pekárničky, jogurt som zmiešala s vodou a potom pridala ostatne suroviny. Polovicu cesta som rozváľkala na plech s papierom, uložila polovice sliviek a posypala mrveničkou, nechala som kysnúť asi 20 min.
-
2
Teraz prichádza čistá improvizácia: do kastrólika som dala slivkový a jahodový lekvár, trochu vody a keď sa mi to rozvarilo, pridala som kakaový prášok a škoricu. Z cesta som urobila akýsi závin a pokrájala na asi 2cm hrubé kúsky, pri čom mi samozrejme plnka vytekala von :-) a uložila som na druhý plech s papierom. Mala som v úmysle pridať aj hrozienka, ale nakoniec som zabudla. Tiež som nechala kysnúť, kým sa mi zohriala rúra
-
3
Piekla som oba plechy naraz v teplovzdušnej rúre na 170° cca 15 min. Okraje koláča som po vybratí potrela maslom
-
4
Aj zavináče som upečené potrela maslom
-
5
Z tej škorice voňal celý dom :-)









Diskusia k receptu