Bravčové špirálky so šalviou fotorecept

andys - fotkaandys, 13. júna 2011
Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept)
Foto: andys

Voľná disciplína ;)

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny:

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso narežeme na veľké pláty (najlepšie podlhovasté), jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na každý kus mäsa pozdĺžne poukladáme šalviové lístky...

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a plátky schwarzwaldskej šunky (môžeme nahradiť prosciutom alebo akoukoľvek sušenou šunkou).

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý plát po dĺžke pevne zrolujeme.

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každú rolku nakrájame na rovnomerne hrubé plátky.

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ideálne je, ak je výsledný počet špirálok párny. Po dve ponapichujeme na drevené špajle. Špirálky potrieme olivovým olejom a necháme chvíľku odležať (ak chcete pri tepelnej úprave použiť gril, špajle treba vopred namočiť vo vode, aby konce nezhoreli).

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rozpálime grilovaciu (alebo aj obyčajnú s troškou oleja) panvicu a prudko ugrilujeme z oboch strán.

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové špirálky podávame so zemiakovými tortičkami . Dobrú chuť ;)

    Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

elekra
Tečú mi slinky.... Museli byť úžasné. Ja mám len sušenú šalviu.
hviezdickaz
Taketo uzasne spiralky som sem chcela pridat... Si ma predbehla ;-) Ten obedik musel byt vyborny ... :-)
sovka62
S čerstvou šalviou som ešte nerobila, ale sušená dodá grilovanému mäsu výbornú chuť. Tak si myslím, že s čerstvou to musí byť úžasné.
evanaaa
Šalviu nemám, ani jej chuť nepoznám, musela by som trochu riskovať ( čo by povedal muž), ale dnes som kúpila už nakrájané podobné plátky stehna, boli by ideálne, aj tú šunku mám, aj takú panvicu, už len spraviť.
aroooo
némá probléma,nejakú šunku kúpim,šalvia čerstvá rastie v záhrade,ukladám
jerica
foto lákavé , fotopopis perfektný len to spraviť , chýba mi tam trochu šťavy,ináč@.
germa
Andy, kukla som všetky tvoje recepty = waaaaaaaaau! Určite mnohé vyskúšam :)
tatranka
Pekné,chutné a moja vlnová dĺžka.Milujem veci grilované,opekané .
andys
Ďakujem za milé komentáre :)
@jerica , podávam so studenou omáčkou, buď hotovou, alebo nejakou domácou - napr. smotanová s cesnakom.
garanco
Krásne mäsko, šalvia mi rastie v záhrade, len sa bojím akosi používať ju, lebo jej vôňa je dosť intenzívna (využívam ju ako liek na zapálené hrdlo, boľačky v ústach). Vyskúšam! :-))
remcula
To je fajnééé!!! Něco podobného jsem dělala z pangasia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia