Foto: andys
Voľná disciplína ;)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Mäso narežeme na veľké pláty (najlepšie podlhovasté), jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
-
3
Na každý kus mäsa pozdĺžne poukladáme šalviové lístky...
-
4
a plátky schwarzwaldskej šunky (môžeme nahradiť prosciutom alebo akoukoľvek sušenou šunkou).
-
5
Každý plát po dĺžke pevne zrolujeme.
-
6
Každú rolku nakrájame na rovnomerne hrubé plátky.
-
7
Ideálne je, ak je výsledný počet špirálok párny. Po dve ponapichujeme na drevené špajle. Špirálky potrieme olivovým olejom a necháme chvíľku odležať (ak chcete pri tepelnej úprave použiť gril, špajle treba vopred namočiť vo vode, aby konce nezhoreli).
-
8
Rozpálime grilovaciu (alebo aj obyčajnú s troškou oleja) panvicu a prudko ugrilujeme z oboch strán.
-
9
Hotové špirálky podávame so zemiakovými tortičkami . Dobrú chuť ;)
@jerica , podávam so studenou omáčkou, buď hotovou, alebo nejakou domácou - napr. smotanová s cesnakom.