Raňajkový pohánkový mousse

timeforacake - fotkatimeforacake, 29. augusta 2014

Dlho som experimentovala s týmto receptom a myslím, že konečná podoba naozaj vyšla. Každý si asi pod pojmom pohánka predstaví kašovitú prílohu k jedlu, Zobraziť celý popisDlho som experimentovala s týmto receptom a myslím, že konečná podoba naozaj vyšla. Každý si asi pod pojmom pohánka predstaví kašovitú prílohu k jedlu, no opak - pohánka sa skvelo hodí na raňajky (ba dokonca aj do koláčov!) a nemusíme ju ani variť. Jednoduché, výdatné a naozaj veľmi chutné raňajky alebo zdravý dezert-to už nechám na vás :)

2
porcie

Suroviny

1 šálka
1/4-1/3 šálka (voda alebo pomarančová šťava)
1 ks kôra postrúhaná
1 ČL
 opražené




Postup

  1. 1

    Cez noc si pohánku namočíme v 2 šálkach vody a štipke soli. Ráno si pohánku riadne precedíme a dáme do misky spolu s tekutinou podľa našeho výberu (môžme použiť aj celý olúpaný pomaranč, ak máme výkonný ponorný mixér), škoricou,medom (množstvo podľa chuti) a dobre všetko vymiešame ponorným mixérom, až dokým nemáme veľmi jemnú kašičku - skoro až ako nadýchaný mousse :)

  2. 2

    Po vymixovaní mousse ochutnáme, dochutíme. Nalejeme do dvoch pohárov (alebo nejakých krásnych šáločiek ak si chceme hneď zrána dopriať niečo ´extra´), polejeme troškou tahini, posypeme posekanými opraženými pistáciami a podávame s pomarančom alebo akýmkoľvek ovocím. (hodí sa jabĺčko, hruška)

Diskusia k receptu

jamarlen
tak toto je tu niečo nové, zdá sa aj veľmi chutné…. len nerozumiem - dávame buď kokosové mlieko alebo pomarančovú šťavu, alebo aj aj? doteraz som robieval na raňajky tvaroh s jemne rozmixovaným kokosom a ovocím, možno skúsim aj pohánku, ale až keď bude menej slnka….
frezia
Vyzera to velmi zaujimavo, zajtra budu ranajky.
timeforacake
Tak dobru chut vsetkym, ktori skusaju :)
@jamarlen Mozete sa rozhodnut co vam chuti najviac - ci kokosove mlieko, alebo pomarancova stava. Hlavne je dolezite aby tam bola nejaka tekutina :)
brave
ú, pekný recept. fotka - taká rustikálna. hih
pupava
toto je super! robievam tiež :) pohánka mi ako príloha k jedlám absolútne nechutí, ale na raňajky ju milujem