Foto: timeforacake
Dlho som experimentovala s týmto receptom a myslím, že konečná podoba naozaj vyšla. Každý si asi pod pojmom pohánka predstaví kašovitú prílohu k jedlu, Zobraziť celý popisDlho som experimentovala s týmto receptom a myslím, že konečná podoba naozaj vyšla. Každý si asi pod pojmom pohánka predstaví kašovitú prílohu k jedlu, no opak - pohánka sa skvelo hodí na raňajky (ba dokonca aj do koláčov!) a nemusíme ju ani variť. Jednoduché, výdatné a naozaj veľmi chutné raňajky alebo zdravý dezert-to už nechám na vás :)
porcie
Postup
-
1
Cez noc si pohánku namočíme v 2 šálkach vody a štipke soli. Ráno si pohánku riadne precedíme a dáme do misky spolu s tekutinou podľa našeho výberu (môžme použiť aj celý olúpaný pomaranč, ak máme výkonný ponorný mixér), škoricou,medom (množstvo podľa chuti) a dobre všetko vymiešame ponorným mixérom, až dokým nemáme veľmi jemnú kašičku - skoro až ako nadýchaný mousse :)
- 2
Po vymixovaní mousse ochutnáme, dochutíme. Nalejeme do dvoch pohárov (alebo nejakých krásnych šáločiek ak si chceme hneď zrána dopriať niečo ´extra´), polejeme troškou tahini, posypeme posekanými opraženými pistáciami a podávame s pomarančom alebo akýmkoľvek ovocím. (hodí sa jabĺčko, hruška)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jamarlen Mozete sa rozhodnut co vam chuti najviac - ci kokosove mlieko, alebo pomarancova stava. Hlavne je dolezite aby tam bola nejaka tekutina :)