Trhacia buchta

janalad - bez fotkyjanalad, 10. decembra 2013

túto trhaciu buchtu som objavila nahodou na jednom blogu http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/03/trhaci-buchta.html

90 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

290 g
40 g podľa chuti
5 g
60 g
80 ml
60 ml
2 ks
1/2 ČL
napln:
60 g
100 g
2 PL
80 g




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustime v kastroliku spolu s mliekom. Nechame trosku ochladnut. Do misy vsypeme muku, cukor, kvasnice, sol, vajcia a vlejeme nie horuce maslo s mliekom. Vypracujeme cesto. nie je hutne, skor trosku lepive. Nechame vykysnut asi hodinu na teplom mieste- az zdvojnasobi objem. su rozne finty ako urychlit kysnutie.. tak ak mate staci pouzit a je to rychlejsie

  2. 2

    Na pomucenej doske vyvalkame cesto na tenko na velkost 50x30... potrieme roztopenym maslom, posypeme skoricou, cukrom,orechami.. kto nemoze orechy nemusia byt

    Trhacia buchta - obrázok 2
  3. 3

    nakrajame na kocky 5x6, alebo ako sa podari :)))

    Trhacia buchta - obrázok 3
  4. 4

    ukladame na seba, a vkladame a vkladame ... do formy na biskupsky chlebik, do ktoreho sme dali papier na pecenie

    Trhacia buchta - obrázok 4
  5. 5

    takto...

    Trhacia buchta - obrázok 5
  6. 6

    az do konca

    Trhacia buchta - obrázok 6
  7. 7

    Nechame kysnut prikryte utierkou este 45min.

  8. 8

    Pecieme 35min na 180stupnov, nie menej aby sa prepiekla. Na vrchu krasne chrumkavo hneda.. nie vsak zhorena :)))

  9. 9

    Pri peceni kuchyna rozvoniava skoricou.... nechame mierne vychladnut a este za tepla trhame a trhame a trhame, kym nam nic nezostane :)) Upecena trhacia buchta sa deli... pekne po obdlznikoch ako sme to do formy vkladali. Chuti aj na druhy den, ale neverim ze zostane

Diskusia k receptu

ejanka
...veľmi zaujímavé - určite vyskúšam, nech sa rodinka pobaví :-)
kredenc
Fajn,mali sme super večeru.(V náplnini iba polovicu cukru, zapíjali kakaom.)
astheart
Zkoušela jsem podle receptu na polských Domowe-Wypieki.pl . Výborná!
janalad
netusila som ze tu nieco podobne bolo, to v case, ked som tu este ja nechodievala :))
dik za komentiky ... kto vyskusal alebo este vyskusa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia