túto trhaciu buchtu som objavila nahodou na jednom blogu http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/03/trhaci-buchta.html
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo rozpustime v kastroliku spolu s mliekom. Nechame trosku ochladnut. Do misy vsypeme muku, cukor, kvasnice, sol, vajcia a vlejeme nie horuce maslo s mliekom. Vypracujeme cesto. nie je hutne, skor trosku lepive. Nechame vykysnut asi hodinu na teplom mieste- az zdvojnasobi objem. su rozne finty ako urychlit kysnutie.. tak ak mate staci pouzit a je to rychlejsie
- 2
Na pomucenej doske vyvalkame cesto na tenko na velkost 50x30... potrieme roztopenym maslom, posypeme skoricou, cukrom,orechami.. kto nemoze orechy nemusia byt
- 3
nakrajame na kocky 5x6, alebo ako sa podari :)))
- 4
ukladame na seba, a vkladame a vkladame ... do formy na biskupsky chlebik, do ktoreho sme dali papier na pecenie
- 5
takto...
- 6
az do konca
- 7
Nechame kysnut prikryte utierkou este 45min.
- 8
Pecieme 35min na 180stupnov, nie menej aby sa prepiekla. Na vrchu krasne chrumkavo hneda.. nie vsak zhorena :)))
- 9
Pri peceni kuchyna rozvoniava skoricou.... nechame mierne vychladnut a este za tepla trhame a trhame a trhame, kym nam nic nezostane :)) Upecena trhacia buchta sa deli... pekne po obdlznikoch ako sme to do formy vkladali. Chuti aj na druhy den, ale neverim ze zostane
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-v-inej-podobe-foto...
dik za komentiky ... kto vyskusal alebo este vyskusa :)