Langoše „Káčo e Pepe“
Šuhajíci pri panvici, 11. augusta 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
Suroviny
500 g |
|
21 g |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1/2 PL |
|
(na vyprážanie) |
|
Navrch: | |
250 g |
|
200 g (alebo kyslá smotana) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto pripravíme deň vopred, pretože musí kysnúť v chladničke. Pripravíme kvások: Do 100 ml vlažného mlieka (nie horúceho) pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vykysnúť. Bude to trvať asi 5 minút.
- 2
Do väčšej misky pridáme všetky ostatné suroviny a kvások. Všetko spolu vymiesime. Celé cesto potrieme olejom (aby sa nelepilo) a vložíme do väčšieho mikroténového vrecúška, uzol urobíme voľný. Nestláčame, pretože cesto nakysne. Uložíme do chladničky.
- 3
Na druhý deň (cesto môžeme v chladničke skladovať 3–4 dni) vypražíme langoše, a to tak, že ruky si poriadne naolejujeme (aby sa cesto nelepilo), odoberieme kúsok cesta, vytvoríme guľôčku a pomaly mastnými rukami naťahujeme do tenučkej placky. Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany dozlatista. Langoše necháme na papierovom obrúsku odkvapkať, aby sa odstránil prebytočný tuk.
- 4
Langoš jemne natrieme cesnakom a majonézou, poriadne zasypeme strúhaným pecorinom a namletým čiernym korením.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu