Langoše „Káčo e Pepe“

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 11. augusta 2021
Langoše „Káčo e Pepe“
Foto: Šuhajíci pri panvici

Suroviny

500 g
21 g
1 ks
250 ml
2 PL
1 KL
1/2 PL
 (na vyprážanie)
Navrch:
250 g
200 g (alebo kyslá smotana)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme deň vopred, pretože musí kysnúť v chladničke. Pripravíme kvások: Do 100 ml vlažného mlieka (nie horúceho) pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vykysnúť. Bude to trvať asi 5 minút.

  2. 2

    Do väčšej misky pridáme všetky ostatné suroviny a kvások. Všetko spolu vymiesime. Celé cesto potrieme olejom (aby sa nelepilo) a vložíme do väčšieho mikroténového vrecúška, uzol urobíme voľný. Nestláčame, pretože cesto nakysne. Uložíme do chladničky.

  3. 3

    Na druhý deň (cesto môžeme v chladničke skladovať 3–4 dni) vypražíme langoše, a to tak, že ruky si poriadne naolejujeme (aby sa cesto nelepilo), odoberieme kúsok cesta, vytvoríme guľôčku a pomaly mastnými rukami naťahujeme do tenučkej placky. Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany dozlatista. Langoše necháme na papierovom obrúsku odkvapkať, aby sa odstránil prebytočný tuk.

  4. 4

    Langoš jemne natrieme cesnakom a majonézou, poriadne zasypeme strúhaným pecorinom a namletým čiernym korením.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha