Foto: zirafninka1
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny - cca 5 minút.
-
2
Postupne pridávame celé vajíčka. Hmotu dobre vyšľaháme kým pridáme ďalšie.
-
3
K pene postupne prilievame mlieko a pridávame múku s kypriacim práškom. Šľaháme pri nízkych otáčkach, kým sa všetky suroviny nespoja.
-
4
Cestom naplníme papierové košíčky v muffinkovej forme (12ks).
-
5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
-
6
Na krém si pripravíme vaječné bielka, maslo, cukor a jahody.
-
7
Cukor a bielka nad parou šľaháme do peny.
-
8
Preložíme zo sporáka a pri stredných otáčkach šľaháme cca 10 minút. Na záver do bielkovej peny pridávame po kockách maslo izbovej teploty. Premiešame pri veľmi nízkych otáčkach alebo stierkou.
-
9
Rozmrazené jahody roztlačíme vidličkou
-
10
a pridáme ich k bielkovo maslovému krému.
-
11
Premiešame.
-
12
Vychladnuté koláčiky ozdobíme krémom.
Diskusia k receptu