
Pletienky-naše naj
Od kedy mám pekárničku snažím sa mojej rodine piecť domáce pečivo... tieto pletienky patria medzi naše naj....

Figové guľky
Receptov na vianočné guľky je neskutočne veľa, ale skúšali ste už niekedy guľky zo sušených fíg?...

Grapefruitové svieženky
Silvestrovské osvieženie, dnes z červeného grapefruitu. Veľmi chutné, toto ovocie má príjemnú sviežu chuť....

Vínna klobása ako rezeň
Kdysi u nás vinnou klobásu bylo možné sehnat jen kolem Velikonoc a Vánoc. Je to...

Pečené zemiaky
Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo, alebo ako príloha k mäsu.

Báábovka NICMOC
@jerica Prečo NICMOC manžel si pochutnával na tejto mne výbornej bábovke, pýtam sa ho čo povieš aká...

Bulgur so špenátom a mäsom
Môj obľúbený bulgur v inej úprave. Jedlo hotové bez dlhej prípravy, chutné a zdravé...

Nevarený lekvár z čiernych ríbezlí
Pridávam receptík, čo som našla napísaný na papieriku na stole, aby som ho opäť nestratila...

Skordalia-σκορδαλι-grécka nátierka
Skordalia je známa grécka nátierka, pripravuje sa bud zo zemiakov alebo chleba, pridajú sa vlašské...

Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

Plnená celozrnná bageta
Bagetu (pečivo) na koncoch zrežeme, vytlačíme striedku (pomôžeme si varechou).

Cibuľový koláč - Pissaladière
Oblubeny a v celom Francuzsku rozsireny cibulovy kolac ma na juhu svoju verziu s ancovickami a ciernymi...

Bohatá jesenná polievka
Komerčný recept<br />V jesennom sychravom období máte určite väčšiu chuť na horúce a vynikajúce polievky, ktoré...

Bezlepkové Kinder mliečne rezy
Mliečnym rezom určite potešíte svoje ratolesti. Jemná nadýchaná piškóta s ľahkým smotanovým krémom s chrumkavou čokoládou...

Daouhd Basha - Libanonské mäsové guľôčky
Libanonská kuchyňa sa počíta ako 2. najlepšia na svete po francúzskej kuchyni. Je veľmi rôznorodá,...

Bryndzový posúch celozrnný špaldový
Tento posúch pozná na Slovensku asi veľa ľudí. Je chutný čerstvý teplý, studený a výborný...

Šalát starých Vikingov
Šalát z červenej repy, jabĺk a ementálu zaliaty citrónovou šťavou.

Tofu sviečková na smotane
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový...

Hubové lasagne
Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je...

Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou
Toto jedlo sa dá jesť aj ako hlavný chod aj ako studená mysa .

Lacné makové rožteky
Prísady na cesto spracujeme, vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a pokrájame na štvorce.

Polievka Hladká Ančka
Recept je z knihy „Polévky “. Keď som ho prvýkrát videla, pomyslela som si, ...

Hovädzie plátky na ružovom víne a hubách
Obľubujem hovädzie mäso s jemným tukovým „mramorovaním“, výdatne napomáhajúcim jeho šťavnatosti v priebehu dusenia, pečenia, či varenia....

Rýchla jogurtová pizza
Všetky suroviny na cesto dáme do misky a poriadne vyhnetieme. Plech si vymastíme olivovým olejom a...