Medovo-smotanové rezy fotorecept

stacy77777 - fotkastacy77777, 19. januára 2014

Recept na tento zákusok som našla v časopise. S výsledkom som bola nad mieru spokojná, tak sa chcem oň podeliť....

20
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
250 g
200 ml
5 pl
2 ks
2 pl
1 čl
1 čl
Plnka:
500 ml
400 ml
1 pl
1 pl
2 ks
 na potretie plátov cesta




Postup

  1. 1

    V miske vymixujeme med, kyslú smotanu,vajcia a olej.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme krupicový cukor, sódu bikarbonu a mletú škoricu. Dôkladne vymiešame.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme hladkú múku, vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Použila som trocha menší,hlbší plech, nie klasický veľký.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 170°c približne 15-17 minút. Necháme cesto vychladnúť.

  5. 5

    Vychladnuté cesto rozkrojíme po dĺžke na 2 rovnaké časti.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každú časť cesta prekrojíme po šírke,jednu časť zľahka natrieme redším slivkovým lekvárom.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na plnku si vymiešame smotanu na šľahanie s medom, práškovým cukrom a ztužovačmi. Do vyšľahanej smotany pridáme kyslú smotanu a ešte znova premiešame.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Malú časť plnky natrieme na lekvárom potretú časť cesta.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prikryjeme druhým dielom a vložíme späť na plech. Postup opakujeme aj s druhou časťou cesta. Predelené cesto je vlastne kôli ľahšiemu prekrajovaniu po šírke,z celým plátom by to bolo určite náročnejšie, nakoľko je cesto jemnučké a mäkké.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na takto pripravené nanesieme ostatnú,väčšiu časť plnky. Posypeme kakaovým práškom,prípadne strúhanou čokoládou, podľa vlastnej chuti. Necháme ztuhnúť v chladničke.

    Medovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takto pripravené polovice cesta krájame na trojuholníky. Môžeme samozrejme použiť aj širšiu tortovú formu pre krajší vzhľad. Zákusok ma chuťou naozaj prekvapil,cesto je niečo medzi Marlenkou a Perníkom,myslím,že u nás môže byť smelo zaradený medzi "stálice". Prajem dobrú chuť...

Diskusia k receptu

elysa
pekné rezy, určite stoja za vyskúšanie :)
elysa
pekné rezy, určite stoja za vyskúšanie :)
elysa
pekné rezy, určite stoja za vyskúšanie :)
ela77
už sú v KK a 5 hviezdičiek. Určite vyskúšam a vyhnem sa ťažko rozvaľkovateľnému cestu na medové pláty pri ktorých sa vždy zaprisahám, že ich viac robiť nebudem, ale nedodržím to.
tatranka
Krásne rezy.Šup,Šup,už sú v KK.Najbližšie na oslavách budú na stole.Naozaj veľmi vydarený recept.Pekne zrozumiteľne spracovaný.
ebaka
foto,postup,prevedenie,navnadenie....všetko Ti vyšlo-:))) som navnadená a keby mladí neodišli hneď ho skúšam,ale takto ho zaradím na čakaciu listinu do KK a v piatok vyskúšam...super
havino
veľmi chutne vyzerá, veľmi dobre, medové cesto, smotana, ukladám, 5*, hned by som si dala ku káve
stacy77777
ďakujem dievčatá za milé komentáre, naozaj som až prekvapená výsledkom, dnes prišli aj naši mladí pozrieť,tak som bodovala...:-)),to poteší. Zákusok sa mi páčil aj podľa fotky, aj zložením surovín a vlastne aj jednoduchosťou.
ancicka
zaujímavy,s tým stužovačom plnka je dobrá.ja akosi stužovače nemám rada,no hoci občas ho použijem.
eviana
Milá @stacy77777 , veľmi sa mi páči tento koláčik - medové cesto, čo vaľkať netreba, to je niečo pre mňa :) A k tomu ešte táto super svieža smotanová náplň a slivkáč... mňam, to musí byť lakocinka fajná :) Ukladám a isto vyskúšam :) 5*
luss44
krásne rezy, ozaj také "marlenkové", musím vyskúšať.
kukulienka71
Tiež ukladám,ďakujem za recept,výborne skombinované cesto s plnkou,určite veľká dobrota!*****
medovnicek
recept ma zaujal, neviem prečo, ale nerada pečiem viacero korpusov naraz, páči sa mi, že tu sa jeden korpus rozdelí vlastne na dva




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia