Foto: stacy77777
Recept na tento zákusok som našla v časopise. S výsledkom som bola nad mieru spokojná, tak sa chcem oň podeliť....
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
250 g |
|
200 ml |
|
5 pl |
|
2 ks |
|
2 pl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
400 ml |
|
1 pl |
|
1 pl |
|
2 ks |
|
na potretie plátov cesta |
|
Postup
-
1
V miske vymixujeme med, kyslú smotanu,vajcia a olej.
-
2
Potom pridáme krupicový cukor, sódu bikarbonu a mletú škoricu. Dôkladne vymiešame.
-
3
Pridáme hladkú múku, vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Použila som trocha menší,hlbší plech, nie klasický veľký.
-
4
Pečieme na 170°c približne 15-17 minút. Necháme cesto vychladnúť.
- 5
Vychladnuté cesto rozkrojíme po dĺžke na 2 rovnaké časti.
- 6
Každú časť cesta prekrojíme po šírke,jednu časť zľahka natrieme redším slivkovým lekvárom.
- 7
Na plnku si vymiešame smotanu na šľahanie s medom, práškovým cukrom a ztužovačmi. Do vyšľahanej smotany pridáme kyslú smotanu a ešte znova premiešame.
- 8
Malú časť plnky natrieme na lekvárom potretú časť cesta.
- 9
Prikryjeme druhým dielom a vložíme späť na plech. Postup opakujeme aj s druhou časťou cesta. Predelené cesto je vlastne kôli ľahšiemu prekrajovaniu po šírke,z celým plátom by to bolo určite náročnejšie, nakoľko je cesto jemnučké a mäkké.
- 10
Na takto pripravené nanesieme ostatnú,väčšiu časť plnky. Posypeme kakaovým práškom,prípadne strúhanou čokoládou, podľa vlastnej chuti. Necháme ztuhnúť v chladničke.
- 11
Takto pripravené polovice cesta krájame na trojuholníky. Môžeme samozrejme použiť aj širšiu tortovú formu pre krajší vzhľad. Zákusok ma chuťou naozaj prekvapil,cesto je niečo medzi Marlenkou a Perníkom,myslím,že u nás môže byť smelo zaradený medzi "stálice". Prajem dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu