Nutellové rezy so slaným karamelom
Foto: valina
Slaný karamel vyzdvihne chuť sladkého.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
|
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Nutellový krém: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
400 g |
|
200 g (alebo maslo) |
|
1 bal. |
|
Salkový krém: | |
1 konzerva (Salko) |
|
250 g (alebo maslo) |
|
Slaný karamel: | |
150 g |
|
50 g (alebo maslo) |
|
50 ml |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Deň vopred si uvaríme Salko - konzervu dáme do hrnca s vodou a varíme 2 hodiny. Necháme vychladnúť.
- 2
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, minerálku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech a pečieme pri 200 °C 30 minút. Po vybratí korpus natrieme lekvárom.
- 3
Nutellový krém: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme za stáleho miešania vychladnúť. Heru zmiešame s vanilkovým cukrom a Nutellou, primiešame vychladnutý puding. Krém natrieme na lekvár. Na krém naukladáme BeBe sušienky, ktoré pokvapkáme amarettom.
- 4
Salkový krém: Heru vymiešame a pridáme deň vopred uvarené Salko. Krém natrieme na poukladane sušienky. Všetko necháme poriadne stuhnúť.
- 5
Slaný karamel: Z cukru si pripravíme tmavý karamel, do ktorého primiešame Heru. Až je to všetko poriadne spojené, pridáme smotanu, soľ a miešame do vychladnutia. Karamel nalejeme navrch zákusku, môžeme dozdobiť drobnými cukríkmi.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu