Ryba sv. Petra na pečených paprikách

Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 10. júla 2013
Ryba sv. Petra na pečených paprikách
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
5 PL
1 ČL
800 g
200 ml
1 strúčik
1 ks
100 g
2 ks
1 ČL
1 PL
1 ks
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pečené papriky: Papriky dáme v celku na pekáčik, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme na 180 stupňoch 20 minút, vyberieme, ošúpeme a nakrájame na tenké rezance a nakoniec osolíme.

  2. 2

    Cesnakové aioli: V mažiari utrieme cesnak. Do misy dáme žĺtky, pretretý cesnak, štipku horčice, šľaháme metličkou a pomaly prilievame olivový olej. Miešame dovtedy, kým nedo-siahneme tuhú konzistenciu. Nakoniec osolíme.

  3. 3

    Avokádové pyré: Avokádo rozpolíme, vydlabeme, dáme do misky spolu so šalotkou, ces-nakom, soľou, vínnym octom a smotanou a všetko spolu vymixujeme, ponorným mixérom na hladké pyré. Keď vydlabeme avokádo, treba ho pokvapkať limetkovou šťavou, inak sčernie.

  4. 4

    Ryby sv. Petra osolíme a grilujeme asi tri minúty z každej strany, potom ich pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

marianne
ci pana,to musi byt strasne dobre...az pridem na to,ake su to tie ryby sv.Petra spraviiim....
eraserhead
k tej rybe
 varecha.pravda.sk/recepty/svaty-peter-so-spenatovymi-tagl...


k tomu receptu v bode č.4, na to že je to recept šéfkuchára tak je dosť "zjednodušený" v surovinách aj v postupe sa píše o rybách (pod čím si väčšina predstaví rybu v celku) na obrázku to však pripomína filet z ryby. Bolo by to treba upresniť, aj preto lebo nie každému môže vyhovovať ryba ktorá sa griluje 3 minúty.
Ja sa receptom určite dám inšpirovať.
andreac
@eraserhead , tieto recepty od profesionálnych kuchárov sú preberané z časopisu Varecha, kde musia byť z priestorovo-grafických dôvodov zostručnené. Ale pokúsime sa zohnať detailnejší opis prípravy ryby. Redakcia
2010
Tak dnes sme o daco mudrejsi:
Legenda praví:
Ježíš potřeboval zaplatit chrámovou daň i řekl Šimonovi (později sv. Petr): "Jdi k moři, nahoď udici, a první ryba, kterou chytíš, bude mít v ústech minci, minci vezmi a odnes do chrámu jako daň".
Sv. Petr tak učinil, a proto můžeme dodnes vidět na obou stranách těla ryby otisky jeho prstů.
mariamka
no,, pri tychto profi receptoch naozaj treba mat fantaziu a vela veci si domysliet, .. neviem, ci to zrovna plni ucel ich sem davat
cuketa
nevysomárila som sa z diskusií , o akú rybu ide, resp. o čo ide...... stretla som sa s tým, že rybou sv. Petra sa nazýva "tilapia"
vcelka
Ryba sv. Petra sa živočíchologicky nazýva zeus ostnatý.
tinca
tak o rybe sv.Petra som ešte nepočula,pán šéfkuchár by mal v zátvorke uviesť čo je to za rybu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia