Krúpovo-zeleninová polievočka

ingridko1 - fotkaingridko1, 23. júla 2012
Krúpovo-zeleninová polievočka
Foto: ingridko1

...no, niečo podctivé a ne-nor-mál-ne chuté... :)

Suroviny

150 g
50 g
4 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 čl
1 ks




Postup

  1. 1

    Krúpy umyjeme, dáme do panvice s rozohriatym olejom, osolíme, podlejeme horúcou vodou a uvaríme do mäkka. Kým sa krúpky varia, ošúpeme zeleninu a nastrúhame ju.

  2. 2

    Do hrnca dáme trochu oleja a opražíme pokrájanú cibuľku, neskôr pór na kolieska, nastrúhanú zeleninu, mletú papriku a podlejeme horúcou vodou a dusíme do polomäkka.

  3. 3

    Pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky a prihodíme bujón.

  4. 4

    Hrniec dolejeme vodou a varíme, kým nebudú zemiačky mäkké.

  5. 5

    Nakoniec pridáme krúpy a dochutíme soľou a muškátovým orieškom. :)

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, vyzera velmi chutne. takato polievka nahradi cely obed. este mozno by aj trosku susenych hribov neskodilo (viem, ako pre koho). samozrejme, tym nechcem ponizovat recept.
rea1
akykolvek recept, v ktorom su krupy, musi byt vynikajuci. takze tuto polievku urcite spravim, ale az ked sa trochu ochladi pocasie, lebo mi pripada dost syta. :-)
puntodadino
polievka musi byt dobra.Iba jednu sarkasticku poznamku si neodpustim:Naco je tam ten bujon?Mlada generacia je tak asi vychovana.Uz nepoznaju ako ma chutit ovocie,ani zelenina.Vsade sa pridava vegeta,bujon,ci ine "dobrotky".Som potravinar,viem o com hovorim.Keby ste vydeli ako a z coho sa ten"bujon"vyraba...
askadaniela
puntodadino má pravdu, bujon do výbornej zeleninovej polivky vôbec netreba :-), zeleninka tam dodá potrebnú chuť. A komu chýba, pretože je zvyknutý, chuťovo ho vynikajúco nahradí čerstvá vňať ligurčeka, ľudovo nazývaná niekedy aj magi, alebo aj zelerová či petržlenová vňať.
mamatata2
Včera som takú varila, ale s mrvenicou, krúpky ma vôbec nenapadli, na budúce vyskúšam podľa Teba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia