Foto: kika22222
V záhrade máme veľa ríbezlí, tak som spravila tento nenáročný a veľmi dobrý koláčik. Využila som recept na hrnčekové cesto zo stránky nanicmama.sme.sk.
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Ríbezľová poleva: | |
250 g |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Najskôr si spravíme ríbezľovú polevu. Rozmixujeme ríbezle, dáme do hrnčeka, pridáme cukor, chvíľku povaríme a prepasírujeme cez sítko. Prepasírovanú šťavu opäť chvíľku povaríme, pridáme kukuričný škrob a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme vychladnúť.
-
2
V miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
-
3
Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme väčšiu polovicu cesta.
- 4
Pripravíme si tvarohovú plnku. Tvaroh,smotanu,cukor podľa chuti,hrubú múku a vajíčko vymiešame a vylejeme na cesto.
- 5
Na plnku poukladáme ríbezle. Lyžicou poprskáme koláč zvyšným cestom a vychladnutou ríbezľovou polevou.
- 6
Dáme piecť na 175 st. a vychladnutý koláčik pocukríme. Prajem dobrú chuť.
- 4
Diskusia k receptu