Tvaroháč s ríbezľami fotorecept

kika22222 - bez fotkykika22222, 15. júna 2014
Tvaroháč s ríbezľami (fotorecept)
Foto: kika22222

V záhrade máme veľa ríbezlí, tak som spravila tento nenáročný a veľmi dobrý koláčik. Využila som recept na hrnčekové cesto zo stránky nanicmama.sme.sk.

30 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
1 ks
1/2 hrnčeka
1 hrnček
2 ks
Tvarohová plnka:
500 g
2 ks
2 lyžice
1 ks
Ríbezľová poleva:
250 g
1 lyžica
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme ríbezľovú polevu. Rozmixujeme ríbezle, dáme do hrnčeka, pridáme cukor, chvíľku povaríme a prepasírujeme cez sítko. Prepasírovanú šťavu opäť chvíľku povaríme, pridáme kukuričný škrob a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme vychladnúť.

    Tvaroháč s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto.

    Tvaroháč s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme väčšiu polovicu cesta.

  4. 4

    Pripravíme si tvarohovú plnku. Tvaroh,smotanu,cukor podľa chuti,hrubú múku a vajíčko vymiešame a vylejeme na cesto.

    Tvaroháč s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku poukladáme ríbezle. Lyžicou poprskáme koláč zvyšným cestom a vychladnutou ríbezľovou polevou.

    Tvaroháč s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť na 175 st. a vychladnutý koláčik pocukríme. Prajem dobrú chuť.

    Tvaroháč s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
toto je taký" umelecký" recept, netreba nad ním veľa rozmýšľať, aj výzdoba je nekonvenčná, páči sa mi, určite vyskúšam, ríbezľové a ešte k tomu tvarohové, bombastická kombinácia! KK

Pridaj komentár k receptu: