Škoricovo-citrónové rezy s vínovým krémom fotorecept
Foto: izabella929
Na tento víkend trošku slávnostnejšie rezy k narodeninám môjho syna.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Škoricový korpus (2x): | |
4 ks |
|
4 PL horúci |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 vrchovatá KL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Citrónový korpus: | |
4 ks |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
na špic noža |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
z 1 citróna |
|
Krém: | |
600 ml |
|
200 ml |
|
10 PL |
|
70 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
Na potretie korpusov: | |
|
|
Poleva: | |
220 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Na citrónový korpus som vajcia s cukrom vymiešala do peny, pridala som šťavu z celého citróna a žlté farbivo. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na trikrát k základu, potom opatrne vmiešala vareškou.
-
2
Napokon som pridala strúhanú citrónovú kôru. Plech (27x37 cm) som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 12 minút.
-
3
Na škoricový korpus som vajcia s cukrom vymiešala do peny. Pridala som horúci lipový čaj. Primiešala som mletú škoricu.
-
4
Múku, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do základu. Opatrne som vmiešala vareškou. Plech (27x37 cm) som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 12 minút. Rovnako som pripravila aj druhý škoricový korpus.
-
5
Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
6
Pripravila som krém. Do rajnice som dala víno. Pridala som vodu a krupicu a zmiešala. Riedila som víno s vodou, lebo zákusky budú ochutnávať aj deti. Uvarila som hustú kašu, ktorú som ihneď s rajnicou vložila do studenej vody vychladiť.
-
7
Maslo s cukrom som vymiešala do peny. Pridala som škoricu a mleté klinčeky. Po lyžici som vmiešala vychladnutú kašu a ešte spolu vyšľahala. Krém som rozdelila na tri časti, z toho jedna časť je menšia určená na zdobenie.
-
8
Na podnos som uložila prvý škoricový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom. Keď lekvár stuhol, natrela som korpus prvou časťou krému.
-
9
Na krém som uložila citrónový korpus...
-
10
... a natrela som ho horúcim lekvárom
-
11
Potom na lekvár som natrela druhú polovicu krému.
-
12
Napokon som ho zakryla druhým škoricovým korpusom. Zákusok som uložila do chladničky na 3 hodiny. Keď krém stuhol, zaťažila som zákusok 2 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
-
13
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala som vrch a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
-
14
Krájala som horúcim nožom na rezy. Odloženým krémom som rezy ozdobila bielymi ružičkami. Do zvyšku krému som primiešala škoricu a urobila som do kvetov ďobky. Prajem vám dobrú chuť.
Všetko najlepšie tvojmu synovi🌟💫🎂
Mila @haji ,dakujem pekne, su moc chutne... Krasny vikend a vela zdravia....
Ďakujem pekne za komentár
Ďakujem pekne za komentár... Odovzdam synovi.... Diky...
Skorica je velmi zdrava a mali by sme ju castejsie vyuzivat v kuchyni... Tesi ma, ze sa ti zakusok paci..
Dakujem pekne za komentar...
Synovi sa velmi pacili aj pochutnal si... Vzdy sa vtedy tesim, ked chutia tomu, pre koho som ich piekla.
Dakujem pekne za komentar...