Foto: jenni
Zdravšia verzia pizze, na ktorej si môžu pochutnať dokonca aj vegáni alebo tí, ktorí majú intoleranciu laktózy. Vegánska pizza s údeným tofu namiesto klasického Zobraziť celý popisZdravšia verzia pizze, na ktorej si môžu pochutnať dokonca aj vegáni alebo tí, ktorí majú intoleranciu laktózy. Vegánska pizza s údeným tofu namiesto klasického syra! :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do teplej vody pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme v nej droždie a necháme 20 minút odstáť. Medzitým si zatiaľ v mise zmiešame špaldovú a pšeničnú múku, pridáme soľ. Po 20 minútach pridáme kvások a olej a zamiesime cesto. Ak je to potrebné, pridáme ešte teplú vodu. Misu s cestom prekryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste približne hodinu až hodinu a pol.
- 2
Kým cesto kysne, pripravíme si zmes na pizzu. Očistíme a nakrájame šampiňóny a cibuľu pokrájame na malé kocky. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme šampiňóny, osolíme a necháme podusiť. K šampiňónom vlejeme paradajkový pretlak a osolíme a podľa dochutíme s chilli. Prisypeme sušenú bazalku a oregano a zmes necháme na ohni trochu zhustnúť.
- 3
Plech na pečenie potrieme olejom. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme do kruhu. Cesto preložíme na plech a potrieme olivovým olejom, pridáme šampiňónovo-paradajkovú zmes, na ktorú navrstvíme nakrájané zelené olivy a na vrch postrúhane údené tofu. Pizzu dáme piecť do predhriatej rúry na približne 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu