Šampiňónová pizza s tofu

jenni - fotkajenni, 7. decembra 2013
Šampiňónová pizza s tofu
Foto: jenni

Zdravšia verzia pizze, na ktorej si môžu pochutnať dokonca aj vegáni alebo tí, ktorí majú intoleranciu laktózy. Vegánska pizza s údeným tofu namiesto klasického Zobraziť celý popisZdravšia verzia pizze, na ktorej si môžu pochutnať dokonca aj vegáni alebo tí, ktorí majú intoleranciu laktózy. Vegánska pizza s údeným tofu namiesto klasického syra! :)

4
porcie
90 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
1 ČL
3/4 kocky
250 ml
3 PL
1 PL
Zmes:
500 g
280 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do teplej vody pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme v nej droždie a necháme 20 minút odstáť. Medzitým si zatiaľ v mise zmiešame špaldovú a pšeničnú múku, pridáme soľ. Po 20 minútach pridáme kvások a olej a zamiesime cesto. Ak je to potrebné, pridáme ešte teplú vodu. Misu s cestom prekryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste približne hodinu až hodinu a pol.

  2. 2

    Kým cesto kysne, pripravíme si zmes na pizzu. Očistíme a nakrájame šampiňóny a cibuľu pokrájame na malé kocky. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme šampiňóny, osolíme a necháme podusiť. K šampiňónom vlejeme paradajkový pretlak a osolíme a podľa dochutíme s chilli. Prisypeme sušenú bazalku a oregano a zmes necháme na ohni trochu zhustnúť.

  3. 3

    Plech na pečenie potrieme olejom. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme do kruhu. Cesto preložíme na plech a potrieme olivovým olejom, pridáme šampiňónovo-paradajkovú zmes, na ktorú navrstvíme nakrájané zelené olivy a na vrch postrúhane údené tofu. Pizzu dáme piecť do predhriatej rúry na približne 15 minút.

Diskusia k receptu

kimlo
Odporucam pridat ten pretlak este pred sampinonmi a orestovat, strati tym kyslost...
jenni
takto to robievam zvyčajne , sem-tam pridám ešte paradajky, ale nezvykol byť zatiaľ nikdy kyslý..ale vďaka za radu, vyskúšam to aj takto niekedy ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia