Štamgastove kura
Názov štamgastove vraj pochádza z nejakej českej hospůdky, kde si na ňom pochutnávali miestni štamgasti...
Pravé bratislavské rožky
Recept na legendárne bratislavské rožky sa spomína už v roku 1599 a v polovici 19. storočia tento výrobok preslávil bratislavský pekár Scheuermann. Orechové rožky majú tvar písmena C a makové tvar podkovičky....
Krehký tvarohovo-marhuľový koláč
Krehký tvarohový koláč s marhuľami poteší svojou chuťou aj najnáročnejších.
Čokoládové kocky s hruškami a karamelom
Piekla som ho prvý raz, potrebovala som spracovať hrušky a výsledok ma prekvapil....
Tradičná trená bábovka
Recept na trenú bábovku mám od mojej mamy. Bábovku piekla nám deťom a ja som ju...
Trio trojuholníky
Je to kalorická bomba náročná na ingrediencie a čas, obsahuje veľa cukru, čokolády a orechov...
Mrveničkový tvarohový koláčik s chrumkavým povrchom
Jeden z najjednoduchších a najrýchlejších koláčikov. Tvarohová plnka je krásne vláčna a povrch jemne chrumkavý...
Mrkvové muffiny s pomarančovým krémom
Vláčne a voňavé muffiny. Vláčny mrkvový korpus a pomarančový krém tvoria skvelý celok.
Chlebíčková veka
Veka sa predáva len krájaná a manžel sníval o plnenom sendviči z detstva (tak sme my vždy doma veku volali - sendvič)....
Moravské koláče
U nás sú veľmi oľúbené. Zakaždým robím nejaké vylepšenia, inovácie. V podstate sú to...
Rýchly bezlepkový koláč z kila sliviek
Recept som našla na YT ako bleskový slivkový koláč. Ale až taký bleskový nebol a bol z normálnej múky....
Jablkový koláč z hrnčeka
Je čas zberu jabĺk a tak nie je problém upiecť tento koláčik. Zvládne ho aj začiatočník...
Hrnčekový krehký slivkový pudingový zákusok
Znamenitý zákusok. Šťavnatý, sladkokyslej chuti po slivkách. Upečte a určite si pochutnáte....
Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou
V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť...
Plnená paprika so silnou paradajkovou omáčkou
Bežný recept na plnenú papriku, ale tentokrát s paradajkovou omáčkou bohatej a intenzívnej chuti.
Hrnčekový jablkový koláč s tvarohom
Vynikajúci koláč, nepresladený, vláčny, jemný. Na prípravu jednoduchý, s tvarohom a čerstvými jablkami, ktoré už tiež dozrievajú....
Bolero rezy
Nenáročný na prípravu, fantastický chuťou. Zákusok, ktorý poteší aj najnáročnejších.
Makové kocky so slivkami
Najprv si nachystám slivky: Nakrájam na menšie časti – dvanástinky, pretože slivky boli veľké. Premiešam...
Cuketové pagáčiky
Treba ešte využiť posledné cukety a urobiť si napríklad takéto pagáčiky. Sú veľmi chutné a nie...
Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....
Pečená paprika plnená modrým syrom
Od 50. rokov u nás, vďaka gurmánskemu pôžitkárstvu našej Mamky presladkej, v kuchyni vládla svetlá zelenožltá pikantná „PCR-ka“....
Černicové rezy
Ešte jeden fajnový zákusok z čerstvých lesných černíc s tvarohom. Cesto hrnčekové a poleva čokoládovo-jogurtová.
Škoricovo-rumové kocky so slivkami
Slivky odkôstkujeme a narežeme (ja som ich natrhala) na menšie kúsky. Prisypeme škoricový cukor a cukor...
Obrátený slivkový koláč s pudingom a kyslou smotanou
Upiecť tento na prípravu nenáročný koláč je výborná voľba. Prekvapí fantastický sviežou chuťou a zvládne ho...
Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom
Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme....
Pizza trojuholníky zo šľahačkového cesta
Výborne pohostenie pre veľkých aj malých, alebo len tak na posedenie.
Nepečená torta s čokoládou a ovocným želé
Bežne robím nepečenú tortu s rôznym ovocím, ktoré ukladám na piškóty. Keďže bolo treba spotrebovať černice, ktorých bolo veľmi veľa, rozhodla som sa pre želé....
Slivkový koláč s orechmi
Vynikajúci koláč s jednoduchou prípravou, ktorý sa určite oplatí upiecť.
Hrnčekový slivkový koláč s tvarohom
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci, ale výsledok poteší....
Krehký slivkový koláč
Sezóna sliviek je tu, a preto treba tieto plody zakomponovať aj do koláčov. Tentokrát to...