Čokoládová štrúdľa
Čokoládová štrúdľa

Rýchla čokoládová štrúdľa fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 3. februára 2024

Suroviny

1 bal. (rolka)
1 bal. (tabuľka)
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvinieme na plech.

  2. 2

    Do stredu položíme celú čokoládu. Odporúčam použiť tenšiu tabuľku čokolády, aby pri pečení nevytiekla.

    Rýchla čokoládová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Strany cesta narežeme na pásiky široké asi 1,5 cm.

    Rýchla čokoládová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto z horných a dolných uhlov odstránime.

    Rýchla čokoládová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čokoládu do cesta “zabalíme”. Najprv cez čokoládu prehneme hornú a dolnú časť cesta a následne bočné pásiky na striedačku.

    Rýchla čokoládová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť, kým cesto nechytí farbu.

Diskusia k receptu

drajan
tá čokoláda po vychladnutí koláčika nestuhne znovu na "tvrdú"?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia