Ružové rezy fotorecept
Foto: olinecka
Veľká dobrota bez múky, ktorej sa nedá odolať. Výborný zákusok na sviatky, rodinné oslavy a slávnostné príležitosti poteší svojou chuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
200 g |
|
5 PL (teplá, nie horúca) |
|
4 bal. v prášku (alebo jahodový) |
|
1/2 bal. |
|
|
|
podľa potreby |
|
(na namáčanie piškót) |
|
Na potretie korpusu: | |
(alebo malinový) |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
2 bal. (v prášku) |
|
5-6 PL |
|
250 g zmäknuté |
|
Dokončenie: | |
200 g |
|
180-200 ml (16 %) |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, po lyžiciach pridáme teplú, vodu vyšľaháme do hladka. Pudingový prášok spojíme s práškom do pečiva, pridáme trocha farbiva na zafarbenie korpusu a vmiešame do žĺtkového základu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
-
3
Sneh po lyžiciach varechou vmiešame do cesta.
-
4
Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
5
Suroviny na plnku, džem na potretie korpusu.
-
6
V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do pudingu vmiešame trocha zmäknutého masla, aby sa neurobila šupka a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame do hladka a pridáme po častiach vychladnutý puding, zašľaháme.
-
7
Vrch korpus upravíme a prerežeme ho na dve časti. Spodnú časť korpusu potrieme jahodovým džemom alebo džemom podľa svojej chuti. Na potretý korpus uložíme okrúhle piškóty, ktoré namáčame do sirupu.
-
8
Ma piškóty rozotrieme plnku, trocha si odložíme na potretie korpusu pod čokoládovú polevu.
-
9
Položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme a vrch potrieme odloženou plnkou. Uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Suroviny na čokoládovú polevu.
-
11
Bielu čokoládu polámeme na menšie kúsky, rozpustíme nad vodným kúpeľom, stiahneme z kúpeľa a pridáme trochu potravinárskej farby, premiešame. Po lyžiciach do čokolády vmiešame kyslú smotanu.
-
12
Zákusok po obvode orežeme, aby boli boky rovné a polejeme čokoládovou polevou. Vložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krájame horúcim nožom rezy. Dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu...