Piškótový zákusok
Piškótový zákusok

Ružové rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. marca 2024
Ružové rezy (fotorecept)
Foto: olinecka

Veľká dobrota bez múky, ktorej sa nedá odolať. Výborný zákusok na sviatky, rodinné oslavy a slávnostné príležitosti poteší svojou chuťou.

30
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
200 g
5 PL (teplá, nie horúca)
4 bal. v prášku (alebo jahodový)
1/2 bal.
podľa potreby
 (na namáčanie piškót)
Na potretie korpusu:
 (alebo malinový)
Plnka:
500 ml
2 bal. (v prášku)
5-6 PL
250 g zmäknuté
Dokončenie:
200 g
180-200 ml (16 %)




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, po lyžiciach pridáme teplú, vodu vyšľaháme do hladka. Pudingový prášok spojíme s práškom do pečiva, pridáme trocha farbiva na zafarbenie korpusu a vmiešame do žĺtkového základu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sneh po lyžiciach varechou vmiešame do cesta.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny na plnku, džem na potretie korpusu.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do pudingu vmiešame trocha zmäknutého masla, aby sa neurobila šupka a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame do hladka a pridáme po častiach vychladnutý puding, zašľaháme.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch korpus upravíme a prerežeme ho na dve časti. Spodnú časť korpusu potrieme jahodovým džemom alebo džemom podľa svojej chuti. Na potretý korpus uložíme okrúhle piškóty, ktoré namáčame do sirupu.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ma piškóty rozotrieme plnku, trocha si odložíme na potretie korpusu pod čokoládovú polevu.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme a vrch potrieme odloženou plnkou. Uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Suroviny na čokoládovú polevu.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Bielu čokoládu polámeme na menšie kúsky, rozpustíme nad vodným kúpeľom, stiahneme z kúpeľa a pridáme trochu potravinárskej farby, premiešame. Po lyžiciach do čokolády vmiešame kyslú smotanu.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zákusok po obvode orežeme, aby boli boky rovné a polejeme čokoládovou polevou. Vložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krájame horúcim nožom rezy. Dobrú chuť.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia