Čokoládová roláda s nutellovým krémom fotorecept
Foto: olinecka
Vhodná na oslavy, sviatky, či na nedeľné posedenie. Poteší svojou chuťou a je nenáročná na prípravu, ktorú zvládne aj začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks väčšie |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
3 PL teplá |
|
5 PL |
|
2 PL preosiate |
|
1,5 ČL |
|
1 štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
2-3 PL |
|
2 PL (16-18 %) |
|
3 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
150 g (horká alebo mliečna) |
|
100-150 ml (16-18 %) |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Striedavo pridáme a zašľaháme olej a teplú vodu. Múku, prášok do pečiva, soľ a kakao preosejeme a všetko dobre premiešame. Múčnu zmes zľahka varechou vmiešame do vaječného základu.
-
2
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10 minút.
-
3
Upečený korpus preklopíme aj s papierom na pečenie na vlhkú utierku.
-
4
Zrolujeme a necháme krátko vychladnúť.
-
5
Suroviny na plnku + práškový cukor.
-
6
Mascarpone, tvaroh a preosiaty práškový cukor krátko vymiešame mixérom. Pridáme Nutellu a zašľaháme.
-
7
Korpus rozvinieme boky papiera na pečenie uvoľníme. Na korpus rozotrieme pripravenú plnku, trocha necháme na potretie vrchu rolády. Korpus s plnkou pomocou papiera zrolujeme. Papier na pečenie odstránime a vrch rolády potrieme zvyškom plnky. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Suroviny na polevu.
-
9
Čokoládu pokrájame na menšie kúsky, dáme nad vodný kúpeľ a za občasného miešania rozpustíme. Zložíme z vodného kúpeľa a za horúca po lyžiciach primiešame kyslú smotanu.
-
10
Roládu polejeme čokoládovou polevou a dáme ju do chladničky stuhnúť.
-
11
Pred podávaním roládu pokrájame horúcim nožom a ozdobíme, ja som si cukrárske zdobenie pripravila z bielej čokolády. Dobrú chuť.
Ďakujem krásne za komentár,ktorý potešil.Som rada že ťa oslovil a prečítala si ho.