Laskonky pops fotorecept
Foto: slaskou
Tak som si vymyslela tieto „lízanky“ - laskonky pops :) Prečo by sme aj my nemohli mať naše česko-slovenské koláčiky na paličke. No Zobraziť celý popisTak som si vymyslela tieto „lízanky“ - laskonky pops :) Prečo by sme aj my nemohli mať naše česko-slovenské koláčiky na paličke. No nie sú na zjedenie, čo poviete?
Postup
-
1
Nad parou (cca 15 minút) šľaháme bielky s kryštálovým cukrom, kým nevznikne tuhý sneh. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým si nachystáme mleté orechy, ktoré zmiešame s práškovým cukrom. Keď je sneh vychladnutý opatrne do neho vmiešame orechy s cukrom.
- 3
Na plech dáme papier na pečenie, položíme šablónku na laskonky, naplníme ju cestom, uhladíme a šablónu opatrne odstránime. Potom na polovicu laskoniek dáme drevené paličky. Aha takto ;)
- 4
Paličky na laskonkách zakryjeme snehovým cestom, aby na paličkách laskonky dobre držali. Takto…
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre na 130 stupňov, po 15 minútach stiahneme teplotu na 80 stupňov, pootvoríme dvierka na rúre a zaistíme ich varechou. Sušíme ďalšiu pol hodinu.
- 6
Upečené korpusy naplníme krémom. Buď týmto čo uvádzam ja alebo kľudne iným maslovým (aby to držalo) podľa vašej chuti :) Podľa mojej je tento veľmi mňam a navyše jednoduchý na prípravu. Vyšľaháme maslo izbovej teploty, do toho pridáme karamelové Salko, vyšľaháme spolu, hotovo. Po zachladení môžete laskonky dozdobiť roztopenou čokoládou a nasekanými orieškami, prípadne ozdobiť podľa fantázie. Vyzerajú takto doslova chutne :)
- 7
Zabalené “lízanky” :)
Tiež orechové laskonky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem farbuška
to si hovorim aj ja vzdy keď ich balím, lebo sú také zlate :) ďakujem Sobon za milý komentár :)