Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom fotorecept
Foto: gordonko
Videorecept som videl na facebooku, vyskúšal som ho a je naozaj dobrý. Robil som hneď 2 štrúdle a aj tak pridávam suroviny.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme hustý puding, ja som dal 2 vanilkové a 1 malinový. Do hrnca dáme zohriať mlieko, z ktorého sme si trochu odobrali do misky, kde rozmiešame pudingové prášky. Do mlieka v hrnci pridáme cukor a prilejeme misku s rozmiešaným pudingovým práškom. Varíme a miešame do zhustnutia a potom dáme puding vychladiť.
-
2
Očistíme jablká, ja som ich nastrúhal na hrubšom strúhadle (vo videu, ktoré som videl, ich naplátkoval v robote). Do jabĺk som vytlačil šťavu z citróna, prisypal škoricový cukor a premiešal.
-
3
Zapol som rúru na 200 °C. Rozbalil som lístkové cesto a stredom som poukladal piškóty - 3 vedľa seba. Na ne som potom navrstvil postrúhané jablká - nevymačkával som ich, lebo piškóty šťavu vypijú. Na jablka išiel vychladnutý hustý puding. Boky lístkového cesta som narezal a striedavo som tie pásiky prekladal cez náplň. Pri krájaní som prišiel na to, že tie pásiky treba robiť tak veľké ako chcete mať štrúdľu pokrájanú - v tom zareze sa to bude lepšie krájať a neláme sa cesto.
-
4
Zbalenú štrúdľu som si aj s papierom na pečenie preložil na plech a tak isto som pokračoval aj s druhou. Nožnicami som obstrihal prečnievajúci papier a štrúdle som ponatieral roztopeným maslom a dal do rúry a piekol som ich 40 minút.
-
5
Hotové posypeme práškovým cukrom... DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu