Šťavnaté obrátené bravčové rezne
Zvyčajne sa obrátené rezníky robia z hovädzieho mäska a najlepšie v tlakovom hrnci, ale výborne chutia...
Richtársky rezeň
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, mletým čierným korením, potrieme kečupom a roztlačeným cesnakom...
Rezančeky na dijonskej horčici
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme na rezance nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou...
Tilapia na zelenine
Na maslo si dáme popražiť pór nakrájaný nadrobno a potom pridáme horčicu, cukor, citrón, cesnak, do...
Hríbová praženica
Dostala som zopár čerstvých suchohríbov. Tento rok sú moje prvé. Švagriná mi každký rok dá toľko, že...
Cestoviny s boloňskou omáčkou a sójovou drťou
Niekedy máme mäsa už vyše hlavy, tak si spravíme cestoviny so sójovou drťou.
Plnka z kuracích pečienok
Takúto plnku sme robievali vždy doma do kuraťa alebo mladého králika. A dá sa jesť aj...
Kozľacie mäso so šalviou
Kozľacie mäso sa u nás veľa nejedáva a tak keď nám moja švagrinka "nadelila" polovicu kozľaťa ,...
Lečo z ačokči
Dnes som si uvarila lečo z tejto záhadnej zeleniny. Recept som našla na webe. Je...
Vorařský guláš z Povltaví-
Zase jiný a velmi dobrý guláš, který osloví každého milovníka gulášů. @Remcula
Pilau rice
Používam ako prílohu, ale je taká dobrá, že sa dá jesť aj sama o sebe,...
Jahňacie mäso na korení s tekvicovým pyré
Recept vznikl z potřeby dobrého, lehkého oběda, bez přispění jiného receptu. Pouze vlastní invence...
Gazdinej farebný obed
Trochu som zasa experimentovala. S tým, čo bolo k dispozícii. Neviem, či to...
Bravčová krkovička s brusnicami
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky posolíme a okoreníme .
Baklažán s cesnakom
Pripravíme si 4 malé baklažány. Dôkladne ich umyjeme. Cesnak ošúpeme.
Osso buco s Risotto alla Milanese
Receptík od "Taliana" - ako inak:) Musela som skúsiť! Dlho som zháňala teľacie lýtko, napokon som...
Mäsové guľky z králika /fotorecept/
Dostali sme takmer dvojkilový balíček zmrazeného mletého králičieho mäsa z domáceho chovu od priateľa Stojana ....
Ossobucco
Ossobucco je hovadzi lytkovy sval odrezany a prepileny spolu so spikovou kostou. Uz su tu nejake...
Farebná zeleninová pečeň
Tento recept som našla pred pár rokmi v nejakom časopise, trošku som si ho prispôsobila a...
Perkelt či Paprikáš
Ja viem, jedno je so smotanou, druhé bez, ale u nás sa akosi oba...
Dusený granatír
Granatír robievam odjakživa zo zemiakov uvarených v šupke. Až tu na vareche som sa stretla s...
Jahňacie rolované plece
... keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, ...
Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej
Týmto spôsobom robievala sviečkovú moja mama a robím ju tak aj ja, lebo je skvelá...
Placka Katka
Názov "Placka Katka" preto lebo som pracoval hlavne podľa receptu, ktorý tu pridala 05. 08. 2011...
Kuracie s Fajitas korením a jogurtom
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Z olivového oleja a ostatných surovín...
Bravčovinky s červenou kapustou
Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného...
Lečo môjho otca
Prvá polovica ľudí ktorí sa na toto pozrie povie: Aké hrozné! a druhá povie: Aké nezdravé! a...
Hokaidové pyré na sladko
Tekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej...
Hliva s cuketou v smotanovej omáčke
Výrazná hubová chuť hlivy doplnená jemnou chuťou cukety krásne ladili a odporúčam robiť z dvojitej dávky...
Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...