Foto: tancotanka
Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou Marcela Ihnačáka a spojila som dva recepty z Zobraziť celý popisMáme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou Marcela Ihnačáka a spojila som dva recepty z jeho knihy.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Ohrejeme olivový olej s maslom. Vložíme mäso a krátko ho orestujeme. Môžeme použiť jahňacie stehno(nakrájané na kocky) alebo ako v tomto prípade rebrá.
-
2
Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme nahrubo nakrájanú veľkú cibuľu a restujeme do zmäknutia cibule.
-
3
Podlejeme bielym vínom, zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
-
4
Pripravíme si tekvicu: Očistenú tekvicu nakrájame na väčšie mesiačiky.
-
5
Mesiačiky tekvice vložíme do zapekacej misky, osolíme, pridáme pokrájané čili, čerstvý rozmarín, prelisovaný cesnak (podľa chuti) a pokvapkáme olivovým olejom. Použila som olivovový olej, v ktorom som mala naložené domáce sušené paradajky. Vložíme do rúry a pečieme pri 220°C cca 30 minút.
-
6
keď je mäso mäkké, dokončíme omáčku: Rozšľahané žĺtky s citrónovou šťavou vmiešame do výpeku, v ktorom sme pripravovali mäso.
-
7
Pridáme tiež nasekanú petržlenovú vňať.
-
8
Podávame s ryžou. Dobrú chuť.
krásne nafotený rcp