Jahňacie s tekvicou fotorecept

tancotanka - fotkatancotanka, 11. decembra 2011

Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou Marcela Ihnačáka a spojila som dva recepty z jeho knihy.

4-6
porcie
15 minút
príprava
45/25 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
30 g
1 ks
100 ml
3 ks
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ohrejeme olivový olej s maslom. Vložíme mäso a krátko ho orestujeme. Môžeme použiť jahňacie stehno(nakrájané na kocky) alebo ako v tomto prípade rebrá.

    Jahňacie s tekvicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme nahrubo nakrájanú veľkú cibuľu a restujeme do zmäknutia cibule.

    Jahňacie s tekvicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme bielym vínom, zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.

    Jahňacie s tekvicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si tekvicu: Očistenú tekvicu nakrájame na väčšie mesiačiky.

    Jahňacie s tekvicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mesiačiky tekvice vložíme do zapekacej misky, osolíme, pridáme pokrájané čili, čerstvý rozmarín, prelisovaný cesnak (podľa chuti) a pokvapkáme olivovým olejom. Použila som olivovový olej, v ktorom som mala naložené domáce sušené paradajky. Vložíme do rúry a pečieme pri 220°C cca 30 minút.

    Jahňacie s tekvicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď je mäso mäkké, dokončíme omáčku: Rozšľahané žĺtky s citrónovou šťavou vmiešame do výpeku, v ktorom sme pripravovali mäso.

    Jahňacie s tekvicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme tiež nasekanú petržlenovú vňať.

    Jahňacie s tekvicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

    Jahňacie s tekvicou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: