Foto: elekra
Nie, nie je to upečený krk, je to krkovička s kuracou pečienkou. Pripadalo mi to tak obyčajne, že som jedlo pomenovala krkpeč.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú a osušenú krkovičku (mala som tri krásne plátky) osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na troche oleja,
-
2
po opečení podlejeme teplou vodou a na miernom ohni dusíme.
-
3
Po cca 30 pridáme očistené a na väčšie kúsky nakrájané šampiňóny, mierne prisolíme a okoreníme,
-
4
pridáme nasekané bylinky. Teraz som použila sušené, v sezóne používam čerstvé bylinky. Pozor! S mierou, sú aromatické! Podľa potreby podlievame vodou ale nemiešame!
-
5
Keď sú krkovička a šampiňóny hotové. pridáme očistenú a na kúsky nakrájanú kuraciu pečienku, ktorú mierne poprášime červenou mletou paprikou
-
6
a pod pokrievkou ešte 10-15 minút podusíme.
-
7
Hotové jedlo naservírujeme s ryžou a podávame. U nás bol k tomu uhorkový šalát.
Diskusia k receptu