Údený pivný steak fotorecept

tinca - fotkatinca, 13. novembra 2011
Údený pivný steak (fotorecept)
Foto: tinca

Toto je ďalšia dobrota rezaná pivom. Mám rada recepty s pivom, lebo tento penivý zlatý mok dodáva jedlu správny šmrnc a robí z Zobraziť celý popisToto je ďalšia dobrota rezaná pivom. Mám rada recepty s pivom, lebo tento penivý zlatý mok dodáva jedlu správny šmrnc a robí z neho skutočnú delikatesu. Recept mám z časopisu a keďže som mala údené, rozhodla som sa ho vyskúšať.

2_3
porcie
10 minút
príprava
5/20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
200 ml
1 ks väčšia
1 kl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Údený pivný steak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Údené mäso pokrájame na plátky hrubé cca 1 cm a posypeme čerstvo zomletým korením 4 farby. Nesolíme, mäso je slané! Na panvici rozohrejeme 2-3 PL oleja a plátky údeného mäsa z oboch strán prudko opečieme.

    Údený pivný steak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené plátky mäsa posypeme strúhankou a podlejeme cca 2 dcl piva. Ja som použila Bažant randler s citrónovou príchuťou, táto príchuť sa skvele snúbi s údeným mäsom. Obsah alkoholu piva je len 2,1 %. Prikryjeme a varíme kým nie je mäso mäkké-cca 20-25 minút.

    Údený pivný steak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu ošúpeme a ostrým nožom nakrájame na tenké kolieska. Opečieme ich na oleji do ktorého pridáme kávovú lyžičku hnedého cukru. Necháme skaramelizovať.

    Údený pivný steak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou z piva, ktorá nám krásne zhustne a posypeme opraženou cibuľkou. Ako prílohu som mala zemiakovú kašu a červenú dusenú kapustu. Hodia sa aj zemiakové knedle. Je to famózna chuť, dávno som si tak nepochutila na jedle. Dobrú chuť!

    Údený pivný steak (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

helca103
vyzerá to veľmi dobre, určite aj výborne chutí a úprava na tanieri ako vždy jednička :-)
pivonka
Vyzerá to krásne a netradičná technológia prípravy. Ide do kk.
tatranka
@tinca zase niečo zaujímavé a aj rýchle.Dnes sú tie udené mäsa prevarené,takže nie je nutná dlhá príprava.Už som si tvoj recept uložila do kk.
tinca
@tatranka áno Marti aj ja som mala predvarenú, je to veľmi rýchly rcp stačí začať kolo 11,00 h.
vierik
Veru si hi aj ja uložím pre istotu,rýchle a ešte aj dobručké...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia