Foto: tinca
Toto je ďalšia dobrota rezaná pivom. Mám rada recepty s pivom, lebo tento penivý zlatý mok dodáva jedlu správny šmrnc a robí z Zobraziť celý popisToto je ďalšia dobrota rezaná pivom. Mám rada recepty s pivom, lebo tento penivý zlatý mok dodáva jedlu správny šmrnc a robí z neho skutočnú delikatesu. Recept mám z časopisu a keďže som mala údené, rozhodla som sa ho vyskúšať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Údené mäso pokrájame na plátky hrubé cca 1 cm a posypeme čerstvo zomletým korením 4 farby. Nesolíme, mäso je slané! Na panvici rozohrejeme 2-3 PL oleja a plátky údeného mäsa z oboch strán prudko opečieme.
-
3
Opečené plátky mäsa posypeme strúhankou a podlejeme cca 2 dcl piva. Ja som použila Bažant randler s citrónovou príchuťou, táto príchuť sa skvele snúbi s údeným mäsom. Obsah alkoholu piva je len 2,1 %. Prikryjeme a varíme kým nie je mäso mäkké-cca 20-25 minút.
-
4
Cibuľu ošúpeme a ostrým nožom nakrájame na tenké kolieska. Opečieme ich na oleji do ktorého pridáme kávovú lyžičku hnedého cukru. Necháme skaramelizovať.
-
5
Mäso rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou z piva, ktorá nám krásne zhustne a posypeme opraženou cibuľkou. Ako prílohu som mala zemiakovú kašu a červenú dusenú kapustu. Hodia sa aj zemiakové knedle. Je to famózna chuť, dávno som si tak nepochutila na jedle. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu