Foto: jody
Absolútne netradičné. Kombinácia dvoch kuchýň. Taliansko - maďarský experiment. :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zeleninu nakrájame úplne nadrobno, komu sa nechce, nastrúha. Na masle speníme cibuľku.
-
2
Pridáme mleté mäso.
-
3
Opekáme a mäso oddeľujeme od seba vidličkou, aby nám nezostali veľké hrudky.
-
4
Posolíme a pridáme petržlenovú vňať.
-
5
Zasypeme oboma paprikami a necháme ich vyfarbiť sa.
-
6
Pridáme papriku nakrájanú na drobno, ...
-
7
... po chvíli cesnak, ...
-
8
...trochu studenej vody a rajčiny.
-
9
Dobre premiešame, podlejeme vrelou vodou a udusíme do polomäkka. Dáme poriadne vychladiť.
-
10
Vychladnutú mäsovú zmes plníme do neuvarených cestovín.
-
11
Poukladáme do plechu vymazaného maslom.
-
12
Na panvici po mäse na troche masla speníme červenú papriku, ...
-
13
... zalejeme vodou (množstvo len odhadom, toľko aby nakoniec omáčka celkom zakryla cestoviny v plechu), dochutíme soľou a zahustíme múkovou zátrepkou so smotanou.
-
14
Vrelou omáčkou zalejeme cestoviny, mali by byť úplne zakryté. Pečieme v horúcej rúre cca 40 minút, závisí od typu trúby a vrstiev v plechu (môžete navrstviť do užšej nádoby).
-
15
Nakoniec už len naložíme na taniere, komu sa koľko ráči. Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu