Cannelloni Hortobágyi fotorecept

jody - fotkajody, 5. novembra 2011
Cannelloni Hortobágyi (fotorecept)
Foto: jody

Absolútne netradičné. Kombinácia dvoch kuchýň. Taliansko - maďarský experiment. :-)

6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal
0,5 kg
2 ks
7 strúčkov
2 ks
2 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame úplne nadrobno, komu sa nechce, nastrúha. Na masle speníme cibuľku.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mleté mäso.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opekáme a mäso oddeľujeme od seba vidličkou, aby nám nezostali veľké hrudky.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posolíme a pridáme petržlenovú vňať.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zasypeme oboma paprikami a necháme ich vyfarbiť sa.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme papriku nakrájanú na drobno, ...

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... po chvíli cesnak, ...

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...trochu studenej vody a rajčiny.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobre premiešame, podlejeme vrelou vodou a udusíme do polomäkka. Dáme poriadne vychladiť.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnutú mäsovú zmes plníme do neuvarených cestovín.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Poukladáme do plechu vymazaného maslom.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na panvici po mäse na troche masla speníme červenú papriku, ...

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ... zalejeme vodou (množstvo len odhadom, toľko aby nakoniec omáčka celkom zakryla cestoviny v plechu), dochutíme soľou a zahustíme múkovou zátrepkou so smotanou.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vrelou omáčkou zalejeme cestoviny, mali by byť úplne zakryté. Pečieme v horúcej rúre cca 40 minút, závisí od typu trúby a vrstiev v plechu (môžete navrstviť do užšej nádoby).

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Nakoniec už len naložíme na taniere, komu sa koľko ráči. Prajem dobrú chuť. :-)

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Fíha, to vyzerá naozaj jedlé. Tuším skúsim s malou zmenou, paprikové zápražky sú pre môj žalúdok zabijak, ale asi by som mohla spraviť len bešamel so syrom.
Vypadá to dobre. Robím cannelloni podobne, len to ešte pred dopečením, posypem syrom. Nechápem ale, prečo sú tieto Hortobágyi ? Kvôli paprike? Tú používajú bežne aj Taliani :-)
@sovka 62, asi máme rovnaké zažívacie problémy, paprikové záprážky sú pre mňa hotová katastrofa, canelony robím buď s paradajkovou omáčkou, alebo ako píšeš Ty s bešamelom. Vždy túto omáčku dávam aj na dno zapekacej misy, tie cestoviny doslova potrebujú omáčku aj zo spodu.

Pridaj komentár k receptu: