Foto: evusik
Kapustu ako prílohu máme veľmi radi. Tá čo máme naloženú v súdku ešte nie je vykvasená, tak som k obedu spravila z čerstvej kapusty....
Postup
-
1
bravčové mäso, ja som použila karé ale môže byť aj iné, nakrájame, naklepeme, okraje narežeme aby sa nám mäso nekrútilo, osolíme, okoreníme a do stredu položíme mrkvu a klobásu...
-
2
mäso zavinieme a zaviažeme, alebo zopneme špáradlom
-
3
z prudka opečieme na horúcom oleji a prikryté dusíme do mäkka. Ak treba podlejeme trochou horúcej vody.
-
4
Keď je mäso mäkké vyberieme ho, zbavíme nitiek a odložíme do tepla. Do výpeku prilejeme trochu vody a krátko povaríme.
-
5
V kastróli si speníme cibuľku, keď je už sklovitá prisypeme za lyžicu cukru a krátko popražíme....
-
6
pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, za lyžičku kmínu, premiešame a krátko popražíme.
-
7
Podlejeme výpekom z mäsa a dusíme. My máme kapustu radšej mierne chrumkavú, nie rozvarenú preto ju ani nedusím príliš dlho. Na záver dochutíme octom, cukrom prípadne soľou.
-
8
Mäsové závitky podávame s dusenou kapustou a varenými zemiakmi.
Diskusia k receptu