Foto: alexdidi
Tohto roku som zavárala lečo novým spôsobom,bez predvárania,podľa rád z diskusie tu na Vareche.Chcela som ho vyskúšať,tak bola z neho chutná a vaľmi rýchla Zobraziť celý popisTohto roku som zavárala lečo novým spôsobom,bez predvárania,podľa rád z diskusie tu na Vareche.Chcela som ho vyskúšať,tak bola z neho chutná a vaľmi rýchla večera.Recept je veľmi jednoduchý a ani by som ho tu nedávala,je to len kvôli tomu,aby som pripomenula a poďakovala sa za výborné lečo ako polotovar na radu od @zofos.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Keďže lečo je bez cibule,môžeme jej dať viac.Teda na masti alebo oleji podusíme do sklovita cibuľu pokrájanú na mesiačiky,pridáme aj pokrájaný cesnak a chilli papričku(kto má rád pikantnejšie).Pridáme lečo a ešte chvíľu podusíme.
-
2
Primiešame fazuľu a už len prehrejeme.Podľa potreby osolíme a okoreníme.
-
3
Zmes vylejeme do zapekacej misy a na vrch poukladáme kolieska klobásky.Tak ako je do varenia vhodné len kvalitné víno,platí to aj o klobáske.Nie veľmi suchá,ale určite nie mäkké párky,točená a pod.Dáme zapiecť do rúry asi na 10-15minút.
-
4
Podávame s ryžou alebo dobrým čerstvým chlebíkom.
Diskusia k receptu