Hovädzie mäso po mexicky fotorecept

alicina - fotkaalicina, 27. októbra 2011
Hovädzie mäso po mexicky (fotorecept)
Foto: alicina
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 stonka
1 bal
2 PL
Salsa:
2 ks
1 ks malá
1 hrsť
 alebo jogurt
1 konzerva
4 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäsko si nakrájame na malé kúsky, takisto cibuľku a stonkový zeler.

    Hovädzie mäso po mexicky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som mäso robila v tlakovom hrnci, lebo som nemala čas. Do hrnca som teda dala olivový olej, mäso, cibuľu a zeler, chvíľku som mäso osmažila a pridala som mexické korenie... a hrniec už zvládol ostatok celkom sám. :-)

    Hovädzie mäso po mexicky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 20 minutkách bolo mäso pekne mäkké. Omáčku som troška zahustila múkou rozmiešanou v troške vody.

    Hovädzie mäso po mexicky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fazuľu prihrejeme v mikrovlnke, popučíme vidličkou a pridáme syr - cheddar. Premiešame.

    Hovädzie mäso po mexicky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na salsu nakrájame na drobno paradajky, cibuľu a bazalku. Dobre premiešame.

    Hovädzie mäso po mexicky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortilly prihrejeme v mikrovlnke alebo v rúre podľa návodu a vrstvíme na ne postupne mäso, fazuľu, salsu a podľa chuti kyslú smotanu alebo jogurt.

    Hovädzie mäso po mexicky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť!!!

    Hovädzie mäso po mexicky (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Exotické jedlá, Mexická kuchyňa, Hlavné jedlá, Dusené

Diskusia k receptu

slappo
taketo placky su vsade v USA hlavne ludia z Latinskej Americky to konzumuju ale da sa robit podla chuti a je to fajn.
evilauri
Juuuj, ako dobre to vyzera! Nam zostalo od obeda este kopec loksi, mali sme cesnakove, syrovo- spenatove, syrovo-kyslosmotanove a syrovo-sunko-kecupove :-). Tak uz viem, ake budeme mat zajtra, vdaka za napad, mnaaaam:-)