Foto: marianna76
znojemské má byť asi z hovädzieho mäsa, ale kúpila som pekné plecko a bolo lacnejšie ako hovädzie....
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
mäso nakrájame na malé kocky, nakrájame párok, špekačik /viac párkov som nemala, preto som dala aj špekačik, inak myslím, že chutnejšie je len s párkami - ale asi podľa chuti/ , uhorky na drobno a aj vajíčka uvarené nakrájame alebo pretlačíme, tak , že pootáčame , aby sme mali malé kocky z bielka.
-
2
cibuľu nakrájanú na jemno osmažíme na oleji, mäso dáme do hrnca, opekáme, kým sa zatiahne, osolíme, okoreníme, mäso púšťa šťavu, v ktorej mäso dusíme asi 3/4 hodiny, keď bude menej vody treba podlievať ale najskôr je lepšie dusiť vo vlastnej
-
3
pridáme polovicu párkov, polovicu uhoriek, asi 1,5 lyžice horčice, premiešame, dolejeme vodou podľa toho koľko chceme šťavy a varíme asi 1/2 hodiny, kým je mäso mäkké
-
4
pridáme zbytok uhoriek, párkov a vajíčka. Pripravila som si zátrepku z celozrnnej múky + voda, týmto som šťavu s mäsom zahustila podľa mojej potreby. Varila som ešte asi skoro 10 min.
-
5
Podávame s ryžou, ja som si pridala aj červenú repu. Mňam
Ale samozrejme tvoje jedlo týmto nechcem kritizovať, božechráň, určite chutí výborne!