Foto: emov
Jednoduchý koláč,ktorý zvládne urobiť každý,kto má čo i len maličký vzťah k vareniu.
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1,5 dl vlažné |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
2+2 ks |
|
250 g (saláma) |
|
50 g |
|
2 kelimky200g, alebo jogurt |
|
150 g |
|
2 ks |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
V miske zarobím cesto,
-
2
nechám vykysnuť na dvojnásobok.
-
3
zatiaľ pripravím na plnku.
-
4
Kyslu smotanu dám do misky,okorením pridám vajcia a syr.Premiešam.
-
5
Na panvici roztopím maslo a zľahka orestujem cibuľu na štvrtky nakrájanu.Asi 5 min.
-
6
Cesto vyvaľkam vo veľkosti plechu ,uložím na pomastený a dám polku plnky.
-
7
Na rozotretu pokladiem šunku,
-
8
cibuľu a ostatok plnky.
-
9
Taktiež vylejem maslo čo zvyšilo a šup do rúry.
-
10
Dobré chutnanie.
varecha.pravda.sk/recepty/kysnuty-cibulovy-kolac-fotorece...