Foto: jody
Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené vtáčky a ako som tak rozmýšľala nad názvom, skonštatovala Zobraziť celý popisŽiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené vtáčky a ako som tak rozmýšľala nad názvom, skonštatovala som, že som lenivá ako kukučka... :-))) Takže skúste...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu.
-
2
Po chvíli pridáme slaninu nakrájanú na prúžky a opekáme.
-
3
Do opečenej zmesi šupneme kocky krkovičky a prudko opekáme, kým sa mäso nezatiahne. Potom posolíme.
-
4
K zatiahnutému mäsu pridáme hodnú dávku pikantnej horčice a opekáme, kým sa mäso neobalí horčicovým filmom.
-
5
Poparikujeme a stiahneme teplotu.
-
6
Prisypeme na hranolčeky nakrájanú zeleninu ...
-
7
... a po chvíli pásiky cesnaku.
-
8
Podlejeme studenou vodou, šupneme tam bujónovú kocku a necháme pekne dusiť.
-
9
Medzitým v druhom kastróli opečieme cibuľku. Na ňu nasypeme surovú cestovinu (slovenská ryža), opečieme ju do hnedava, zalejeme vodou 1 cm nad zmes, posolíme a dusíme 20 minút.
-
10
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme k nemu mrazený hrášok a povaríme tak 10 min.
-
11
Zasypeme hodnou dávkou čerstvo zomletého čierneho korenia, dolejeme vodou (máme radi veľa šťavy) a dosolíme. Šupneme tam ešte tenké prúžky kyslých uhoriek.
-
12
Škrob rozpustíme vo vode a zahustíme omáčku, prevaríme 2 minútky. Na záver dáme do omáčky na drobno nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka.
-
13
Servírujeme koľko sa na tanier zmestí. Prajem dobrú chuť. :-)
veru to ja skusim podla teba! paci sa mi to viac ako moje
KK