Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom fotorecept
Foto: sjuz
Recept na zemiaky som našla v časopise a veľmi ma zaujal. Zostávalo už len vymyslieť, čo k nim...:))
príprava
tepelná úprava
Suroviny
na kurča: | |
naporcované |
|
|
|
5-7 plátkov |
|
1 PL klasické |
|
5-7 ks |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
1 celá malá |
|
1-2 dcl |
|
|
|
1 (nemusí byť) |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky celý |
|
1 ČL |
|
zemiaky: | |
8-10 stredných |
|
1 PL |
|
3 hlavičky |
|
1 dcl cca |
|
|
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Kurča opečieme na panvici na oleji z oboch strán. Pridáme slaninu a chvíľu ešte opekáme. Pridáme všetky ostatné suroviny, podlejeme vínom a vodou, osolíme a prikryté dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a šťavu vydusíme aby sa zahustila.
-
2
Zemiaky uvaríme v šupke.
-
3
Z cesnakových hlavičiek odrežeme vrchy.
-
4
Pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu. Dáme piecť do rúry. Aby som nezapínala len kvôli cesnaku, urobila som ešte bábovku, a cesnak piekla na nižšom "poschodí" :) Inak, kurča sa dá rovnako dusiť aj v rúre, nemusíte ho robiť na sporáku.
-
5
Upečený cesnak:
-
6
Cesnak vytlačíme zo šupiek.
-
7
Zemiaky ošúpeme a nakrájame do hrnca. Pridáme mlieko, maslo, vňaťku a soľ.
-
8
Pridáme cesnak a zemiaky ručne roztlačíme tak, aby zostali v nich aj celé kúsky.
Zemiaky mám len nové. Nevadí?