Foto: mariaklara
Lečo s cuketou na cestovinách milujem, už len pri pohľade na tieto fotky sa mi zbiehajú slinky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredne veľká |
|
2 - 3 ks rôzne farby |
|
4 - 5 ks |
|
1 ks menšia |
|
|
|
dľa chuti |
|
4 - 5 strúčikov |
|
1 - 2 KL |
|
podľa chuti ( špagety, vretienka, kolienka, atď....) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si tieto suroviny :
-
2
Pokrájame na menšie kúsky cuketu, paprika, paradajky.
-
3
Samozrejme, že predtým pokrájame cibuľku, ktorú speníme na oleji.
-
4
Na cibuľku dáme papriku aj cuketu.
-
5
Asi 5 - 10 min. podusíme pod pokrievkou.
-
6
Potom pridáme aj paradajky, trochu osolíme a opäť pod pokrievkou podusíme. Keď paradajky pustia šťavu, odokryjeme ich, aby sa vyparila zvyšná voda.
-
7
Na začiatku som zabudla odfotiť cesnak a sójovú omáčku, tak je tu.
-
8
Do hotového leča na koniec pretlačíme cesnak a pridáme sójovú omáčku. A máme hotové cuketové lečo na cestoviny. Ja si zvyknem ešte pridať na toto lečo trochu kečupu a jemne posypať chili papričkou.
-
9
A tu je ďalšia možnosť, cuketové lečo s pohánkou ( skoro ako rizoto).
Diskusia k receptu