Foto: palokuchki
Dneska pri vareni som zasnubila masovy paj s pastierskym pajom. Vznikla z toho celkom zaujimava a chutna kombinacia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2/3 salky |
|
2 PL |
|
cesto na paj: | |
350 g |
|
150 g |
|
|
|
80 ml chladná |
|
zemiakove pyre: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pouzila som maso z telacieho lytka, glejovku. Maso som pokrajala na mensie kusky.
-
2
Maso som postupne opiekla na rozohriatom oleji a opecene som odlozila do misky.
-
3
Na oleji kde som opekala maso som poprazila cibulu s roztlacenym cesnakom. Ked bola cibula makka pridala som k nej muku a este som to spolu poprazila. Potom som k cibuli pridala oprazene maso.
-
4
K masu som pridala paradajkovy pretlak, premiesala som to a zaliala vodou. Maso som este posolila a okorenila.
-
5
Ked sa maso dusilo uz asi pol hodinu pridala som k nemu postruhanu mrkvu a na drobno nakrajany stopkovy zeler. Maso sa dusilo asi 1,5 hodiny. Obcas som ho premiesala aby mi neprihorelo.
-
6
Na koniec ked bolo uz maso makke pridala som k nemu mrazeny hrasok. Hrasok som s masom premiesala a nechala som to este spolu prevriet.
-
7
Medzitym ako sa dusilo maso som si ocistila a uvarila zemiaky a pripravila som si spodne cesto. Studene tvrde maslo som nakrajala na mensie kocky. S mukou som ho prstami spracovala ako na posypku. Takto spracovane maslo s mukou som zaliala studenou vodou. Vodu som nalievala postupne, nedala som ju tam naraz vsetku.
-
8
Cesto som zabalila do potravinarskej folie a ulozila som ho na pol hodinu do chladnicky.
-
9
Schladene cesto som rozdelila na sest casti. Kazdu cast som rozvalkala na koliesko priemeru asi 10cm. Zbytok cesta s ktorym som momentalne nerobila som drzala v chladnicke.
-
10
Cesto som polozila medzi dva papiere na pecenie.
-
11
Tymto sposobom sa mi cesto velmi pekne vyvalkalo. Nelepilo sa a nemusela som pouzit uz viacej muky.
-
12
Vyvalkane cesto som ulozila do vymastenej formy. Spodok som popichala vidlickou aby sa cesto velmi nezdvihlo. Kosicky som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
-
13
Upecene kosicky som naplnila masovou plnkou
-
14
a na vrch masa som nastriekala zemiakove pyre. Ja som uz potom zemiaky nezapekala. Posypala som ich nasekanou petrzlenovou vnatkou a podavala.
-
15
No a tu som este odfotila rozkrojeny paj. Mali sme to s kapustovym salatom. Pripravila som ho podla receptu ktory tu pred nedavnom uverejnil @energizer.
to teľacie ragú muselo byť vynikajúce, i keď mne bez hrášku, prosím, prosím!