Dneska pri vareni som zasnubila masovy paj s pastierskym pajom. Vznikla z toho celkom zaujimava a chutna kombinacia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 800 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2/3 salky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| cesto na paj: | |
| 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 80 ml chladná | 
                                                             | 
                                                    
| zemiakove pyre: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pouzila som maso z telacieho lytka, glejovku. Maso som pokrajala na mensie kusky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Maso som postupne opiekla na rozohriatom oleji a opecene som odlozila do misky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Na oleji kde som opekala maso som poprazila cibulu s roztlacenym cesnakom. Ked bola cibula makka pridala som k nej muku a este som to spolu poprazila. Potom som k cibuli pridala oprazene maso.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
K masu som pridala paradajkovy pretlak, premiesala som to a zaliala vodou. Maso som este posolila a okorenila.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Ked sa maso dusilo uz asi pol hodinu pridala som k nemu postruhanu mrkvu a na drobno nakrajany stopkovy zeler. Maso sa dusilo asi 1,5 hodiny. Obcas som ho premiesala aby mi neprihorelo.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Na koniec ked bolo uz maso makke pridala som k nemu mrazeny hrasok. Hrasok som s masom premiesala a nechala som to este spolu prevriet.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Medzitym ako sa dusilo maso som si ocistila a uvarila zemiaky a pripravila som si spodne cesto. Studene tvrde maslo som nakrajala na mensie kocky. S mukou som ho prstami spracovala ako na posypku. Takto spracovane maslo s mukou som zaliala studenou vodou. Vodu som nalievala postupne, nedala som ju tam naraz vsetku.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Cesto som zabalila do potravinarskej folie a ulozila som ho na pol hodinu do chladnicky.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Schladene cesto som rozdelila na sest casti. Kazdu cast som rozvalkala na koliesko priemeru asi 10cm. Zbytok cesta s ktorym som momentalne nerobila som drzala v chladnicke.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Cesto som polozila medzi dva papiere na pecenie.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Tymto sposobom sa mi cesto velmi pekne vyvalkalo. Nelepilo sa a nemusela som pouzit uz viacej muky.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Vyvalkane cesto som ulozila do vymastenej formy. Spodok som popichala vidlickou aby sa cesto velmi nezdvihlo. Kosicky som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Upecene kosicky som naplnila masovou plnkou
                                                     - 
                                                    14
                                                    
a na vrch masa som nastriekala zemiakove pyre. Ja som uz potom zemiaky nezapekala. Posypala som ich nasekanou petrzlenovou vnatkou a podavala.
                                                     - 
                                                    15
                                                    
No a tu som este odfotila rozkrojeny paj. Mali sme to s kapustovym salatom. Pripravila som ho podla receptu ktory tu pred nedavnom uverejnil @energizer.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


to teľacie ragú muselo byť vynikajúce, i keď mne bez hrášku, prosím, prosím!