Domáce pasírované paradajky
Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....
Vajíčkovo-syrové guľôčky
Toto je ďalšie z malých drovností na pohostenie. Vyzerá pekne a chutí.
Hrnčekový čučoriedkový koláčik zo šľahačky
Rýchly, zato skvelý čučoriedkový koláčik zo šľahačkovej smotany. Ako odmerka poslúži téglik zo smotany alebo...
Cesnakové kolieska
Drobné slané pečivo sa vždy zíde, hlavne, ak čakáme návštevu, ale aj na rodinnú...
Pudingové rezy z lístkového cesta s broskyňami
Nenáročné skvelé pudingové rezy s broskyňami. Rýchla príprava z mála surovín.
Pečeňové špecle do polievky
Praktické nočky/špecle ako závarka do polievok. Robievam ich vo väčšom množstve a naporcované zamrazujem.
Obrátený jablkový zákusok s karamelom
Je veľa receptov na tieto výborné koláče. Dnes ponúkam vylepšenie s karamelovou omáčkou.
Zavárané v rúre pečené paradajky
Tento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy...
Zaváraná paradajkovo-papriková zmes
Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju...
Praclíky
Občas potrebujeme slané pohostenie pre hostí alebo si len sami chceme niečo slané zachrumkať. Áno, ...
Paradajková nátierka bez sterilizovania
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie....
Linecký tvarohový tart s čučoriedkami
Skvelý linecký koláčik s tvarohovým pečeným krémom a čučoriedkami.
Cestovinový šalát s baklažánovou zálievkou
Baklažán je známa zelenina, ktorú používa veľa ľudí na varenie a pečenie. Ale skúste...
Marhuľový sen
Jemný korpus, tvarohovo-pudingová plnka, ovocie a želé, to je svieži zákusok na horúce letné...
Cuketové placky s ovsenými vločkami
Placky nemusia byť iba zemiakové. V letnej sezóne, keď je veľa cukiet, sa dajú...
Uhorkovo-paradajková omáčka
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....
Slivkové lístkové hrebienky s mirabelkovým džemom
Recept z domácich sliviek a doma zavareného džemu z mirabeliek zapečené v listkovom ceste.
Quiche zo sezónnej zeleniny
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky,...
Grécke kuluri alebo kysnuté kolieska v sezame
Tento recept som získala od jednej milej panej, ktorá je Slovenka žijúca v Grécku a s...
Fazuľkový šalát
Mladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená k dokonalosti....
Domáci paradajkový pretlak
Hoci sa varí dlhšie, je nenáročný na prípravu a v zimných mesiacoch poteší.
Pečená domáca cuketa s bylinkovým korením a sušeným cesnakom
Rýchly recept na domácu cuketu pečenú v rúre s bylinkovým korením a sušeným cesnakom....
Knedľový nákyp so zeleninou
Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....
Kuracie stehná s kapiou
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí...
Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom
Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.
Jogurtové kvietky
Na prípravu jednoduché drobné pečivo, ktoré vám zaberie pár minút, ale výsledok stojí za to....
Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...
Hnetený krehký tvarohovo-jablkový koláč
Krehké cesto s dvomi plnkami sa určite oplatí upiecť.
Kuracie motýliky s majonézovou omáčkou
Nepamätám sa kde som videl predprípravu kuracích paličiek či „drumstickov“ (podľa mojich vnúčeniec Lilinky a Samka, vraj mäsa s rúčkou), ale ja som ich pomenoval ako „motýliky“....
Brokolicová polievka s mangoldom a hubami
Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...
Chlebík s medom
Aj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu....