Jablkové lyžicové palacinky fotorecept
Jablká patria tiež k obdobiu jesene. Dnes boli ako sladká lakocinka jablkové palacinky.
Suroviny
Jablkové palacinkové cesto: | |
3 ks |
|
1 kopcovitá PL |
|
1 KL |
|
1/3 KL |
|
3 PL |
|
500 ml |
|
6 kopcovité PL (alebo polohrubá) |
|
2 ks väčšie |
|
|
|
Na pečenie: | |
|
Postup
-
1
Celé vajcia metličkou poriadne vymiešame s cukrami, štipkou soli, vlejeme olej, premiešame. Pridáme po častiach na striedačku múku a mlieko.
- 2
Nakoniec vmiešame očistené, ošúpané a na väčších očkách nastrúhané jablká, ktoré ja som máličko pokvapkala šťavou z citróna. A vymiešame vareškou jablkové palacinkové cesto.
- 3
Na horúci olej dávkujem naberačkou cesto a už na miernom oleji pečiem z obidvoch strán. V prípade potreby nastrúhané jablká obracačkou rovnomerne poupravujem, aby neostalo na jednom mieste veľa.
- 4
Oleja dávam pomenej. Upiekla som 10 palaciniek, ale záleží od veľkosti panvice...
- 5
Teplé jablkové palacinky si každý naplní podľa vlastnej chuti. Mne chutia posypané iba práškovým cukrom alebo s domácim lekvárom.
Tiež jablkové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu