Skladaný dvojfarebný rez fotorecept
Pre milovníkov krémových zákuskov...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Korpus svetlý: | |
4 ks |
|
1 bal. |
|
140 g |
|
4 PL |
|
160 g preosiata |
|
Korpus tmavý: | |
4 ks |
|
1 bal. |
|
140 g |
|
4 PL |
|
140 g |
|
2 PL preosiate |
|
Krém: | |
350 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
5 PL |
|
400 g čerstvé zmäknuté |
|
podľa chuti (alebo rum) |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g (horká alebo mliečna) |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Suroviny na svetlý korpus.
-
2
Suroviny na tmavý korpus.
-
3
Vajíčka s vanilínovým a kryštálovým cukrom vymiešame mixérom do hustej peny. Po lyžiciach pridávame olej a zašľaháme. Múku preosejeme a po častiach varechou zapracujeme do vaječného základu. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 10-12 minút.
-
4
Postup na tmavý korpus je rovnaký, ako pri svetlom korpuse s tým rozdielom, že do múky pridáme preosiate kakao 2PL. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 10-12 minút.
-
5
Príprava krému: V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame 100 g zmäknuté maslo. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme úplne vychladnúť.
-
6
Po vychladnutí mixérom puding rozmixujeme, pridáme pár kvapiek rumovej esencie a zvyšok zmäknutého masla nakrájaného na kúsky a vyšľaháme.
-
7
Tmavý a svetlý korpus prekrojíme na 3 rovnaké časti - pásy. Spodný diel tmavého korpusu potrieme krémom, položíme svetlý diel, natrieme krém a ďalej vrstvíme.
-
8
Ukončíme tmavým korpusom a zľahka pritlačíme. Na posledný svetlý diel nanesieme krém a kolmo ho priložíme naplnené korpusy.
-
9
Zvyšok krému potrieme po celom obvode zákuska. Na vodnom kúpeli rozpustíme nasekanú čokoládu, pridáme olej a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Polevou polejeme rezy, dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí boky upravíme, nakrájame rezy ozdobíme podľa seba...
Diskusia k receptu