Torta s tvarohovým krémom a mandarínkami fotorecept
Svieža torta s tvarohovým ovocným krémom a želé vhodná k narodeninám ako prekvapenie či na nedeľné posedenie...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL vlažná |
|
| 200 g |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 400 g (vo vaničke) |
|
| 250 g |
|
| 3-4 plátky |
|
| 3 ks |
|
| Želé: | |
| 1 bal. (v prášku) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus. Bielky vyšľaháme do hustej peny. Postupne po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme na vysokých otáčkach mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí.
-
2
Do snehového základu vmiešame po jednom žĺtky, zašľaháme. Následne pridáme striedavo olej, vlažnú vodu. Nakoniec varechou vmiešame preosiatu múku.
-
3
Spodok tortovej formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
-
4
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút. Kontrola upečenia korpusu špajľou. Upečený korpus necháme vychladnúť v tortovej forme.
-
5
Po vychladnutí korpus opatrne uvoľníme z formy, vrch upravíme a korpus prekrojíme na rovnaké polovice. Suroviny na prípravu krému: Jemný tvaroh a ochutený tvaroh vo vaničke premiešame spolu. Vmiešame podľa návodu pripravené rozpustené plátky želatíny.
-
6
Spodný diel korpusu položíme na podnos a potrieme marhuľovým džemom, spevníme okraj. Natrieme polovicou krému, preklopíme druhú časť korpusu a postup opakujeme. Uložíme očistené mandarínky, dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Po stuhnutí pripravíme želé podľa návodu na obale a polejeme vrch torty. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.









Ďakujem za nahliadnutie a komentár...