Gaštanové jazýčky fotorecept
Nepečená retro maškrta, jednoduchá na prípravu.
porcií
príprava
Suroviny
Jazýčky: | |
500 g |
|
140 g |
|
80 g mleté |
|
100 g |
|
4 PL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
5 PL (na rozriedenie) |
|
Zdobenie: | |
250 ml (40 %) |
|
250 g |
|
|
Postup
-
1
Do misky dáme mleté piškóty, mleté vlašské orechy, gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum. Rukami vypracujeme jednotnú hmotu.
- 2
Hmotu vyformujeme do valčeka (oválny tvar), zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu do mrazničky.
- 3
Následne ju nakrájame na približne 1,5 cm hrubé plátky.
- 4
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zriedime olejom. Čokoláda musí byť riedka, ale stále taká, aby sa udržala na jazýčkoch.
- 5
Následne zamrazené plátky namáčame v čokoláde, ukladáme na mriežku a dáme do chladničky stuhnúť.
- 6
Gaštanové jazýčky ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s mascarpone a vanilkou. Pozn.: Originálny recept je len čistá šľahačka s vanilkou.
- 2
Si vyučená cukrárka? Pozerala som si tvoj profil a máš tam prenádherné torty a zákusky! Ja sa stále iba učím. Pečiem takto intenzívnejšie iba 3 roky a stále je čo vylepšovať. Mám to šťastie, že mám veľa kolegov, ktorí mi robia ochutnávačov :-D