Nepečený gaštanový zákusok
Nepečený gaštanový zákusok

Gaštanové jazýčky fotorecept

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 18:55

Nepečená retro maškrta, jednoduchá na prípravu.

12-15
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Jazýčky:
500 g
140 g
80 g mleté
100 g
4 PL
Poleva:
200 g
5 PL (na rozriedenie)
Zdobenie:
250 ml (40 %)
250 g



Postup

  1. 1

    Do misky dáme mleté piškóty, mleté vlašské orechy, gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum. Rukami vypracujeme jednotnú hmotu.

  2. 2

    Hmotu vyformujeme do valčeka (oválny tvar), zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu do mrazničky.

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne ju nakrájame na približne 1,5 cm hrubé plátky.

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zriedime olejom. Čokoláda musí byť riedka, ale stále taká, aby sa udržala na jazýčkoch.

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne zamrazené plátky namáčame v čokoláde, ukladáme na mriežku a dáme do chladničky stuhnúť.

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Gaštanové jazýčky ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s mascarpone a vanilkou. Pozn.: Originálny recept je len čistá šľahačka s vanilkou.

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

9153_1670018805 - profilový obrázok
pn
pn
Fajnové. Zase nový recept na jazýčky. V škole som sa ich učila robiť bez piškót a orechov. Vyskúšam aj tento recept.Ale bez orechov -som alergická,ale dám mandle
theflyingbaker
@pn (22.10.2025 22:32)

Si vyučená cukrárka? Pozerala som si tvoj profil a máš tam prenádherné torty a zákusky! Ja sa stále iba učím. Pečiem takto intenzívnejšie iba 3 roky a stále je čo vylepšovať. Mám to šťastie, že mám veľa kolegov, ktorí mi robia ochutnávačov :-D
1x ojv