Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté....
Jahodový sirup
Opäť sezóna zavárania, sirup zo svojej úrody do špajze, pochúťka v zime do čaju...
Zemiakové placky - nalešniky - so škvarkami a šunkou
Moje domáce abovské škvarky, spolu s údenou slaninou a päťmäsovými klobásami, mi nemilosrdne skonfiškovali „colňáci“...
Butterkuchen – nemecký maslovo-cukrový koláč
Mäkučký, voňavý, nadýchaný, vnútri šťavnatý a navrchu s cukrovou chrumkavou kôrkou. Dúfam, ...
Bravčové karé s lečom a ajvarom
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....
Najlepšia bublanina
Kedže je čas marhúľ, oprášila som starý rodinný recept a pre našich bezlepkáčov upiekla... Keď...
Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom
Potrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance....
Jogurtovo-jablkový koláč s vôňou perníka
Jednoduchý koláč z babkinej kuchárskej knižky s malou zmenou a to, že v pôvodnom recepte je...
Šišky č. 2
V našom meste prebehol zber použitých olejov s následnou výmenou za ocot v pomere 1:1...
Tzatziki podľa našich chutí
Podobné kombinácie sme zostavovali už v 50. rokoch, keď sme ešte netušili, že výsledné dielo sa nazýva „tzatziki“....
Sacherove rezy trošku inak
Víkendový zákusok Sacherove rezy. Skúsila som zmeniť polevu, aby zákusok trošku rozjasnila a použila som...
Knedličky do polievky III.
Stále hľadám ten správny postup na výrobu knedličiek, ktoré som jedával v školskej jedálni. Včera som dostal tento recept, tak som ho hneď vyskúšal, na 80 % je to to, čo hľadám....
Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia
Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Pohostenie a pochúťka pre veľkých aj malých.
Škoricové minirolky z tvarohového cesta
Dnes ku kávičke tak narýchlo som upiekla mini rolky plnené škoricou, škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom....
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Kačacia pečeň v masti
Potreboval som spotrebovať surovú bravčovú slaninu a kačacie pečienky, tak som urobil nátierku do pohárov...
Moja obľúbená kôprová polievka
Na svete existujú dva druhy ľudí, jedni čo kôpor milujú, a iní čo ho...
Chutná mixovaná kalerábová polievka
Naozaj jednoduchá, rýchla a chutná polievka, plná vitamínov :) Kto má rád, môže...
Kváskový chlieb so zemiakom
Kváskový chlieb podľa receptu z knihy Domáci chlieb. Krásne narástol a je veľmi chutný.
Pečeňové guľky a halušky do kosťovej polievky i mäsového vývaru
Mám veľmi rád recepty s príbehom a v tomto mojom sa ich „snúbi” hneď niekoľko. Začať...
Klobásové mäso z pohára
Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to...
Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi
Dnes som sa rozhodla, že uvarím takýto obed.
Hlivová smotanová polievka s chipsami
Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....
Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami
Vyskúšala som urobiť domáce cestoviny v tvare trojuholníčkov. A skorá kapusta bola k nim akurát vhodná...
Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku
Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a...
Vařená sekaná z krůtího (morčacieho) masa s vejci
Ještě si pamatujete na legendární konzervu „krůtí maso s vejci“? Také vám chutnala? Pokud ano, tak si směle připravte podle mého receptu vařenou sekanou z krůtího masa s vejci....
Oškvarky z pomalého hrnca
Mate radi oškvarky? Ja áno. Ak ste ich už niekedy robili, tak viete, že na začiatku prípravy musíte pri nich stáť a miešať a miešať. To nie je pre mňa. No v tomto hrnci sa to robí samo....
Polievka z hlávkovej kapusty
Recept som odskúšala a vylepšila zo stránky Dobrú chuť. Ostal mi zbytok na jemno nakrájanej hlávkovej bielej...
Meteník z kyslého mlieka, za ktorý sa nebudete hanbiť
Skúšali sme veľa receptov na meteník a vždy tomu niečo chýbalo. Nakoniec sme sa rozhodli pre kombináciu toho najchutnejšieho a vyšlo to....