Metrový zákusok s citrónovou plnkou
Obľúbený zákusok na svadbách, väčších oslavách aj v cukrárňach prekvapí sviežou chuťou.
Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...
Biela fazuľa na kyslo
Kúpil som na farmárskych trhoch parádnu veľkú fazuľu, viac druhov. Tak som z bielej urobil tento prívarok, na kyslo....
Makový koláč s cuketou a kokosom
Cuketa sa do koláčov dnes pridáva bežne, ale urobiť bodku na koláči posypom vanilkového cukru a...
Kakaová roláda s čerešňami a mascarpone
Roláda na posedenie, pohostenie pre návštevy alebo len tak na tieto voľné dni.
Falošný hrnčekový frgál
Tento liaty nekysnutý hrnčekový koláč má tri náplne - tvarohovú, makovú a zo slivkového lekváru...
Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím
Len o pár minút je táto sladká dobrota na stole. V recepte som použila 250 ml...
Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou
Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad...
Smotanové kapsičky s jablkovou a makovou plnkou
Rýchle, nenáročné smotanové koláčiky, výborné na výlety.
Marhuľové štvorčeky bez lepku z domáceho lístkového cesta
Lístkové cesto je jedno z najchutnejších a najkrehkejších vôbec. Má všestranné využitie pri sladkom aj slanom pečení. Verili by ste, že si ho môžete pripraviť jednoducho aj doma a bez lepku?...
Jednoduchý čerešňový koláč s posýpkou
Čerešňová sezóna pomaly končí a keďže som nevedela, čo už s nimi, jesť ich nestíhame,...
Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....
Zalievaný krehký jablkový koláč
Krehké cesto je rýchle, suroviny sa odmeriavajú 250 ml hrnčekom. Prípravu a pečenie zvládne aj...
Jahodová roláda bez múky s jogurtovou plnkou
Ideálne pohostenie na oslavy, posedenia, alebo len tak. Pre milovníkov rolády a jahôd...
Jahody z chladničky
Predĺžte čerstvosť jahôd na pár týždňov, aby ste urobili radosť svojim vnúčatám.
Kuracie stehná na bylinkách
Bylinky vedia zmeniť akékoľvek jedlo na niečo netradičné, neobvyklé. Čo tak vyskúšať ich s kuracinkou?
Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....
Krémové orechové kocky
Vynikajúci štedrý orechový zákusok, nepresladený a ozdobený čerstvými jahodami.
Mramorová torta s mascarpone a jahodami
Túto dobrotu pripraví aj začiatočník jednoducho a rýchlo, nič náročné....
Čerešňová bublanina
Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč....
Krémová polievka z pečených kápií
Vďaka ozaj šikovným Mexičanom je tunajší trh nasýtený dostatkom veľkých hrubostenných paprík v rôznych farbách....
Kyslá polievka s krúpami a so sušenými hubami
Jednoduchá a veľmi dobrá, idú do nej krúpy, sušené huby a voda z kyslej kapusty....
Hovädzie na cesnaku a smotane
Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na...
Jahodový zákusok s pudingovo-tvarohovou plnkou
Pre milovníkov jahôd. Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu, zvládnu to aj začiatočníci.
Podplamenník alebo slovenská pizza
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....
Krúpová polievka so žihľavou
Krúpová polievka je v slovenských domácnostiach známa hlavne v spojení s údeným mäsom. Ale vylepšiť ju...
Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou
Asi všetky deti sú na sladké a milujú klasické buchty a ovocné knedličky. Keď sa mi ale nechce plniť knedličky uvarím halušky s jahodovou omáčkou a úspech je zaručený....
Zemiakový guláš s fazuľou
Aj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level....
Hrnčekové muffiny s chuťou moravských koláčov
Jednoduchá hrnčeková príprava muffinov a predsa chutia ako moravské koláče, super raňajky.
Minichlebíky
Tieto bosniaky z chlebového cesta, alebo minichlebíky, sú úžasné aj niekoľko dní po upečení. Vhodné sú k desiatovej polievke či gulášu, prívarku, alebo len tak na zahryznutie pri grilovačke....
Mäkučké tvarohové a lekvárovo-kakaové koláče
Mäkučké kysnuté koláče, bohato plnené dvomi najobľúbenejšími plnkami.