Slovenská kuchyňa (iba fotorecepty)

prazdny

Jablkové guľky

Dezerty

Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Uvaríme ich s cukrom.

prazdny

Škoricové klbká

Dezerty

Máte radi škoricu? Potom vyskúšajte toto vianočné drobné pečivo. Určite vám zachutí.

prazdny

Papučky

Dezerty

Papučky nemusia patriť iba na nôžky. V menšom prevedení môžu ísť aj do úst.

prazdny

Klobásová zmes v pohári

Bravčové mäso

Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...

prazdny

Zápalky

Dezerty

Každý si pod slovíčkom "zápalky" predstaví rovnaký predmet. Ale čo ak to slovíčko za sebou skrýva...

prazdny

Koláčiky s orechovým snehom

Dezerty

Predvianočný čas je u nás rozvoňaný. Čím? Predsa vianočným pečivom. Bez neho Vianoce byť nemôžu....

prazdny

Lekvárový koláč

Koláče

Jednoduchý hrnčekový koláč ku kávičke.

prazdny

Grilovaný pstruh

Hlavné jedlá

Jednoduchý spôsob prípravy pstruha.

prazdny

Linecké pečivo

Dezerty

Z muky, masla, cukru a žĺtkov vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinku odležať v chladničke....

prazdny

Jednohubky z lístkového cesta

Slané chuťovky

Neudávam presné množstvo surovín, keďže párky a syry môžu mať rôznu dĺžku.

prazdny

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami

Kuracie mäso

Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

prazdny

Halušky ako príloha

Cestoviny

Tieto halušky su univerzálne, jednoduché a použiteľné k mäsu, soté, gulášu, ale aj...

prazdny

Perníková roláda s kokosovým krémom

Dezerty

Perníkové cesto a krém z kokosu. Aktuálna roláda na blížiace sa sviatky, určite poteší...

prazdny

Pórový šalát

Večera

Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...

prazdny

Kapia v sladkokyslom náleve

To je recept na kapiu bez oleja.

prazdny

Tvarohové palacinky plnené jablkami

Dezerty

Voňavé jabĺčka v jemnom tvarohovom ceste.

prazdny

Čertove hrudky

Dezerty

Recept pochádza z knižky Recepty starej mamy. Nepečené hrudky sú čertovsky rumové, tie naše staré...

prazdny

Domáci chlieb

Chlieb

Aj vy si môžete upiecť túto dobrotu, ktorú zvládnu aj začiatočníci bez námahy.

prazdny

Strúhané jablká na zimu

Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze...

prazdny

Toasty s volským okom

Bezmäsité jedlá

Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....

prazdny

Obrátený hruškový koláč

Koláče

Šťavnatý hruškový koláč plný kakaa a voňavého perníkového korenia si s nami ľahko upečiete podľa nášho fotopostupu....

prazdny

Farebné bedle

Bezmäsité jedlá

Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...

prazdny

Kapustový prívarok s bravčovým karé

Bravčové mäso

Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.

prazdny

Hubová polievka

Bezmäsité jedlá

Keď rastú, tak je to fajn. Pochutnáme si na nich v akejkoľvek podobe. Že...

prazdny

Neťahaná jablková štrúdľa

Koláče

Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.

prazdny

Fajnový koláč s karamelizovanými jablkami

Koláče

Tento fajnový koláč upečiete rýchlo a jednoducho. Mierka je 200 ml hrnček.

prazdny

Venčeky so žĺtkovým krémom

Dezerty

Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň....

prazdny

Bravčové mäso v pohári

Bravčové mäso

Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.

prazdny

Bezlepkový mrkvový koláčik

Koláče

Obľúbené mrkvové koláčiky môžeme urobiť aj zaujímavejšie... a chutia vždy.

prazdny

Drožďová nátierka

Bezmäsité jedlá

Sú dva typy ľudí - buď ju milujú alebo neznášajú. My patríme k tým prvým.

prazdny

Fazuľka s vajíčkami

Večera

Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.

prazdny

Jablkový koláč z krehkého cesta

Koláče

Šťavnatý koláč - krehké cesto s rumovo-škoricovou jablkovou plnkou.

prazdny

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát

Bezmäsité jedlá

Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

prazdny

Zapečená brokolica

Bezmäsité jedlá

Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...

prazdny

Vyprážané bryndzové pirohy

Cestoviny

Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...