Orechovo-karamelová dobrota fotorecept
Určite poznáte zákusok pod názvom "zázrak z jedného vajíčka". Tak toto je niečo podobné, ale vylepšená verzia.
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 ks |
|
| 1 šálka |
|
| 1 šálka |
|
| 1/2 šálka |
|
| 1 šálka (mleté) |
|
| 1 šálka |
|
| 1 bal. |
|
| Krém: | |
| 2 bal. |
|
| 600 ml |
|
| 5 PL |
|
| 150 g |
|
| Ďalšia vrstva: | |
| 1 bal. |
|
| 2 Ks |
|
| podľa chuti |
|
| Navrch: | |
|
|
|
| (Lotus) |
|
Postup
-
1
Cesto: Najskôr vyšľaháme vajce s cukrom do peny. Potom pridáme mlieko, olej a ostatné suroviny. Premiešame a vylejeme na múkou vysypaný plech (20x30 cm). (Ja som dala na plech papier na pečenie a zle to z neho išlo dole). Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
-
2
Pripravíme si krém. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo izbovej teploty a postupne pridávame puding a zašľaháme.
-
3
Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus. Teraz poukladáme vrstvu BeBe sušienok. Dáme do chladničky.
-
4
Teraz si pripravíme šľahačku zo smotany a práškového cukru Vyšľahanú šľahačku natrieme na vrstvu sušienok.
-
5
Lotus sušienky rozmrvíme, čokoládu nastrúhame a posypeme koláčik.
-
6
Dáme do chladničky, ideálne na noc. A na druhy deň nakrájame a vychutnávame. Dobrú chuť.









Klasická šálka. Cca 250ml. 🙂