Kávová maškrta fotorecept
Tento výborný kávový koláčik je hotový raz-dva! Výborný, šťavnatý a veľmi rýchly koláčik, na ktorom si pochutíte.
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 hrnček |
|
| 1/2 hrnček |
|
| 1/2 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Na potretie: | |
| podľa chuti |
|
| Na polevu: | |
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov, pripravíme si plech (25x35cm), ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Do väčšej misky dáme múku, cukor, kypriaci prášok, rozpustené maslo, mlieko, kávu, kakao a zamiešame. Potom pridáme vajíčka a zamiešame.
-
2
Cesto vylejeme na plech a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút na 180 stupňov.
-
3
Kým sa nám upečieme koláč, tak si pripravíme polevu. Roztopíme maslo, čokoládu a zmiešame. Do tejto polevy zamiešame jednu kyslú smotanu.
-
4
Na horúci koláč potrieme tenkú vrstvu džemu. Potom čokoládovú polevu. Rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť.
-
5
Vychladnutý koláčik nakrájame a môžme vychutnávať. Dobrú chuť.









Diskusia k receptu